URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

SĂRBĂTOARE ȘI RECUNOAȘTERE: ZIUA POMPIERILOR ROMÂNI, SĂRBĂTORITĂ ÎN CĂLĂRAȘI

Ieri, 13 decembrie 2023, pompierii au sărbătorit 175 de ani de lupte eroice în Dealul Spirii, marcând o istorie încărcată de curaj și sacrificiu. Festivitățile au avut loc în parcul Dumbrava, unde a avut loc și ceremonia de premiere și avansare în grad a unor pompieri merituoși, fiindu-le recunoscute eforturile și devotamentul în slujba comunității.

De altfel, pompierii au adus omagii camarazilor decedați în timpul misiunilor lor de salvare și intervenție. Emoția a fost resimțită în mod profund, iar această tradiție a adus un moment de reculegere și comemorare.

La eveniment au participat oficialități, printre care prefectul județului Călărași, Valentin Barbu, președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, administratorul public al județului, Bogdan Mihai, și directoarea Crucii Roșii, Aura Giurcă.

Evenimentul a fost marcat și de o impresionantă prezentare tehnică de intervenție, în care pompierii au demonstrat abilitățile și echipamentele utilizate în misiunile lor de salvare. Cu toate acestea, unii dintre pompieri au rămas până spre orele serii, petrecând timp alături de copilași și împărtășindu-le pasiunea pentru protejarea vieților și a bunurilor în situații de urgență.

În ciuda temperaturilor crescute, pompierii au continuat să își îndeplinească datoria în fața publicului prezent. Un pompier militar călărășean a leșinat în timpul ceremoniei, iar colegii lui au sărit în ajutorul acestuia.

Evenimentul s-a încheiat cu bine și a adus o notă de optimism într-o zi dedicată recunoașterii și celebrării sacrificiilor eroice ale pompierilor.

Această sărbătoare a pompierilor a fost un moment de mândrie și recunoaștere a importanței lor în societate.

Continue Reading
La Top