URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ȘAMPANIE CONTAMINATĂ CU ECSTASY, VÂNDUTĂ ONLINE ÎN MAI MULTE STATE UE

Un lot de șampanie ce poate conține cantități mortale de ecstasy a fost semnalat în mai multe state europene. O persoană a murit și mai multe au ajuns la spital în Germania și Olanda din cauza acestei băuturi, astfel că autoritățile pentru siguranța alimentară sunt acum în alertă.

Șampania ”Moët & Chandon Imperial Ice 3l” a ajuns în vizorul autorităților din mai multe state UE, după ce într-un lot din băutura de lux au fost descoperite cantități foarte periculoase de ecstasy. În ultimele săptămâni, o persoană a murit și cel puțin 11 s-au intoxicat după ce au consumat din acest lot.
Chiar producătorul, LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, un conglomerat european specializate în mărci de lux, a avertizat autoritățile din Olanda asupra situației, precizând că nu știe cum a ajuns drogul în șampanie.
Mai multe sticle din lotul LAJ7QAB6780004, cumpărate online, au fost contaminate cu MDMA (ecstasy), subtanță care poate fi mortală chiar și în cantități foarte mici. În Germania, o persoană a murit și alte 7 sunt în stare gravă, iar în Olanda, 4 persoane au ajuns la spital după ce au băut din șampania cu ecstasy. Ulterior, Luxemburg și Belgia au emis alerte.
Cum poate fi recunoscută șampania contaminată cu ecstasy?
În avertizarea oficială transmisă de autoritățile pentru siguranța alimentară din Luxemburg, unul dintre statele UE care monitorizează atent situația, se precizează că șampania din lotul infectat nu face spumă, are o culoare mai închisă și un miros specific de lichior de anason. Din exterior, singurul indiciu este numărul lotului. Chiar și o cantitate foarte mică poate fi mortală, potrivit acestei alerte.

(Sursa:Wall-Street)

Continue Reading
La Top