URMĂREȘTE-NE
Sală de jocuri de noroc

ACTUALITATE

SĂLILE DE JOCURI NU VOR MAI PUTEA COMERCIALIZA ALCOOL

Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a declarat miercuri, 4 octombrie a.c., că reforma jocurilor de noroc este un imperativ și că are nevoie de un regim juridic mai riguros.

Pe o rețea de socializare, Marcel Boloș a declarat: ”Reforma jocurilor de noroc – un imperativ. Vorbim despre o industrie cu o forţă economică uriaşă, care are nevoie de un regim juridic şi fiscal mai riguros, care să asigure un climat de legalitate, stabil, concurenţial şi predictibil. Ministerul Finanţelor a publicat un OUG care urmează să fie aprobat de Guvernul României, prin care să ne asigurăm că resursele provenite din jocurile de noroc sunt gestionate corect”.

Acesta anunţă că vor fi stabilite niveluri mai ridicate pentru taxele aferente licenţei de organizare şi de exploatare a jocurilor de noroc, care se plătesc anual, precum şi niveluri mai mari pentru taxele speciale şi garanţiile depuse de companii.

”Mai mult, toţi operatorii vor fi obligaţi să aibă sediul fiscal în România şi să plătească aici taxe şi impozite. Mai departe, nu putem să nu vorbim despre faptul că în spatele cifrelor se află poveştile reale ale oamenilor. Din păcate, multe dintre acestea sunt poveşti despre suferinţă, despre speranţe pierdute şi familii destrămate. Trebuie să ne amintim că, înainte de toate, suntem responsabili pentru binele fiecărui cetăţean. Tocmai de aceea, reforma trebuie să însemne să ne asigurăm că veniturile colectate în interesul nostru colectiv, nu în beneficiul unor indivizi sau grupuri privilegiate”, a precizat Marcel Boloș.

Ministrul Finanțelor anunţă că o parte din aceste sume vor fi direcţionate pentru prevenirea si tratarea dependenţei de jocuri de noroc, sub forma unui fond special destinat, din care să fie alocate sume pentru activităţi şi programe pentru prevenirea şi tratamentul dependenţei de jocuri de noroc.

Continue Reading
La Top