URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

SĂLILE DE JOCURI DE NOROC DIN CĂLĂRAȘI AR URMA SĂ FIE MUTATE LA MARGINEA ORAȘULUI. CE PĂRERE AU CETĂȚENII

Proiectul de lege care prevede ca sălile de jocuri de noroc să fie amplasate la maxim 50 de metri de limita teritorială a localităților a fost adoptat de Senat și urmează să ajungă spre dezbatere și vot și la Camera Deputaților, care este for decizional. Situația se va aplica tuturor localităților din România, inclusiv municipiului Călărași.

Pe lângă limita de 50 de metri față de localități, proiectul de lege prevede că sălile de jocuri de noroc vor fi amplasate la cel puțin 300 de metri de școli, parcuri, locuri de joacă, biserici, sau spitale.

De asemenea, licențele pentru organizarea astfel de jocuri se vor acorda în funcție de numărul de locuitori. Astfel, în localitățile unde sunt mai puțin de 5.000 de locuitori nu va exista nicio sală de jocuri. Licența de organizare se va acorda de către primărie, astfel încât să existe un punct de lucru la fiecare 20.000 de locuitori.

Dacă legea va intra în vigoare, aceasta nu se va aplica însă și jocurilor loto tradiționale și la distanță.

Totodată, accesul minorilor în astfel de săli va fi interzis. Părerile călărășenilor sunt împărțite în ceea ce privește proiectul de lege adoptat deja de Senat. Unii sunt total de acord cu ideea, în timp ce alții se opun vehement. Există chiar și persoane care cred că măsura nu va reduce numărul de jucători.

Proiectul mai trebuie aprobat de Camera Deputaților, for decizional. Dacă va fi aprobată și de deputați și promulgată de președinte, legea va fi publicată în Monitorul Oficial, iar sălile de jocuri de noroc vor avea 60 de zile să se conformeze.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top