URMĂREȘTE-NE

AGRICULTURĂ

S-A DESCHIS AGRIPLANTA, CEA MAI MARE EXPOZIȚIE AGRICOLĂ, LA FUNDULEA

Expoziția AgriPlanta RomAgroTec s-a deschis astăzi, 2 iunie 2022. Ea se desfășoară la Fundulea, în județul Călărași, și va putea fi vizitată de doritori până pe 5 iunie a.c., inclusiv. Aceasta este cea mai dinamică expoziţie agricolă din România, unde companii agricole de renume prezintă noi produse și servicii.

La deschiderea evenimentului din Fundulea au participat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, dar și directori ai instituțiilor deconcentrate.

Bine ați venit, la cea de-a zecea ediție a expoziției AgriPlanta RomAgroTec, în județul Călărași. Suntem foarte mândri că acoperim, prin evenimentele pe care le organizăm, două zone importante din România. Este vorba despre zona de sud a țării și de Transilvania, pentru că în Transilvania am început acum 26 de ani. Sunt convinsă că vom atinge, cu ajutorul partenerilor din județul Călărași, din sudul țării, dar și din restul României, mulți ani de acum încolo, și la Călărași. Avem oaspeți de seamă, anul acesta, ca în fiecare an, de altfel, și bucuria revederii este cu atât mai mare. Am încercat să aducem alături foarte multe noutăți, expozanți care prezintă tehnică de vârf. (…) Toată lumea este dornică să vadă ce se expune afară, vrea să vadă loturile administrative. Vom prezenta foarte multă digitalizare, vom avea demonstrații cu mașini agricole. (…) Mulțumim Consiliului Județean, pentru că nu se poate fără parteneriatul cu o instituție de prestigiu, cu atăt mai mult că domnul Vasile Iliuță este și fermier, și îi salutăm prezența la acest eveniment”, a declarat Corina Mareș, director general al DLG InterMarketing.

Astăzi, Călărașiul este gazda celui mai mare eveniment național, AgriPlanta RomAgroTec. Văd aici cunoștințe, sunt prezenți aici cei cu care am lucrat, de o viață, ca fermieri și sunt mândru că astăzi județul Călărași găzduiește o manifestare de cunoaștere a tehnologiilor noi. E o mare reușită că noi, Călărașiul, suntem gazda, în Fundulea, a celui mai mare targ de utilaje agricole, de prezentare a tehnologiilor moderne care vor fi în fiecare fermă din județul Călărași. Suntem un județ agricol. Noi, astăzi, spunem că avem cele mai bogate pământuri ale României și cred că, în viitor, județul Călărași se va implica să sprijine toți fermierii și nu numai fermierii, pentru a putea să îi ajutăm să își dezvolte fermele și, de ce nu, să aibă acces la tehnologiile moderne care sunt prezentate astăzi, în orașul Fundulea și în județul Călărași”, a afirmat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Desfășurat pe o suprafață de peste 36 ha, evenimentul îmbină trei componente: expoziţie în câmp; loturi demonstrative; demonstraţii cu mașini agricole. Agricultorii găsesc aici nu doar tehnică de calitate, ci și modele de succes de utilizare a mașinilor și utilajelor agricole, a input-urilor sau a soluţiilor pregătite de companiile din domeniu.

Ediția a zecea a expoziției AgriPlanta este organizată de DLG Intermarketing, în parteneriat cu: A.P.I.M.A.R, iar partenerul oficial al târgului agricol este ICL România.

Continue Reading
La Top