URMĂREȘTE-NE

SĂNĂTATE

S-A DAT LEGEA PRIN CARE SE VOR DECONTA ANALIZELE CHIAR ȘI DUPĂ EPUIZAREA PLAFONULUI

În urma unei propuneri venite din partea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și a Ministerului Sănătății, o nouă Ordonanță de Urgență vine cu beneficii semnificative pentru mai multe categorii de pacienți români. Aceștia vor putea beneficia de analize decontate, chiar și după epuizarea plafonului de decontare. Proiectul de Ordonanță de Urgență inițiat de CNAS și Ministerul Sănătății a fost aprobat ieri de Guvern.

Conform comunicatului de presă publicat pe site-ul oficial, au fost introduse o serie de măsuri noi în cadrul sistemului de sănătate, mai ales când vine vorba de posibilitatea programării analizelor și decontării lor.

Decontarea analizelor în România, un pic mai facilă Noul act normativ publicat ieri, pe 14 aprilie, stabilește particularitățile unui program de asigurare neîntreruptă a decontărilor de servicii medicale, a medicamentelor și dispozitivelor medicale. Sunt incluse în inițiativă chiar și unele servicii medicale cuprinse în cadrul programelor naționale de sănătate curative din contextul epidemiologic actuale.

Punctual, investigațiile paraclinice efectuate în regim ambulatoriu pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19 (după externarea din spital sau după încetarea perioadei de izolare), precum și a pacienților diagnosticați cu cancer, diabet zaharat, afecțiuni rare, boli cardiovasculare, boli cerebrovasculare sau boli neurologice, se efectuează în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data solicitării acestora, chiar dacă furnizorul aflat în relație contractuală cu casa de asigurări de sănătate a epuizat fondurile lunare contractate la momentul solicitării.

”În scopul asigurării accesului neîntrerupt la tratament al pacienților cu afecțiuni oncologice, serviciile medicale spitalicești de chimioterapie cu monitorizare, acordate în regim de spitalizare de zi, precum și serviciile de radioterapie cuprinse în programele naționale de sănătate finanțate de CNAS, se acordă gratuit tuturor pacienților care au nevoie de aceste tratamente.”, se mai menționează în comunicat. Decontarea contravalorii serviciilor și investigațiilor medicale menționate mai sus se va face prin suplimentarea fondurilor folosind acte adiționale, conform Ministerului Sănătății.

Continue Reading
La Top