URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ROMÂNIA VA DA ÎN JUDECATĂ AUSTRIA DACĂ CONTINUĂ SĂ BLOCHEZE INTRAREA ÎN SCHENGEN

România Anunță Intenția de a Ataca Austria la Curtea Europeană de Justiție în Cazul Opunerii la Aderarea la Spațiul Schengen

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a făcut o declarație fermă în ceea ce privește opoziția Austriei la aderarea României la spațiul Schengen. Într-un interviu acordat publicației austriece Der Standard, Ciolacu a anunțat că România va acționa în instanța europeană, Curtea Europeană de Justiție, dacă Austria va continua să se opună aderării României la spațiul Schengen.

Tema aderării României la spațiul Schengen va fi redeschisă pentru discuție în luna octombrie și decembrie în cadrul instituțiilor europene. Premierul României a subliniat că opoziția Austriei a avut un impact semnificativ asupra economiei românești, estimând că aceasta a cauzat o pagubă de cel puțin două procente din Produsul Intern Brut al țării.

Un proces la Curtea Europeană de Justiție ar putea dura aproximativ doi ani și ar reprezenta un pas semnificativ în eforturile României de a adera la spațiul Schengen. Austria a opus un veto la Consiliul UE pentru Justiție și Afaceri Interne în decembrie anul trecut, împiedicând astfel aderarea României și a Bulgariei la spațiul Schengen.

Marcel Ciolacu a respins acuzațiile cancelarului federal al Austriei, Sebastian Kurz, conform cărora prin România ar intra un număr semnificativ de migranți. Aderarea la spațiul Schengen implică respectarea unor standarde stricte în ceea ce privește securitatea și controlul la frontieră, iar România susține că a îndeplinit aceste criterii și este pregătită să devină parte a acestui acord european crucial.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top