URMĂREȘTE-NE

EXTERNE

ROMÂNIA TRIMITE O A DOUA ECHIPĂ DE CĂUTARE -SALVARE ÎN TURCIA

România trimite o a doua echipă de căutare-salvare în Turcia, împreună cu ajutoare de primă urgență, doi medici și patru echipaje canine. Suplimentar, MApN va asigura transportul echipelor de salvare din alte state.

România va trimite o nouă echipă de căutare-salvare RO-USAR, a ISU B-If, și aprobă scoaterea din rezervele de stat a bunurilor de strictă necesitate pentru echipele de salvatori, a anunțat în această dimineață Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Totodată, Ministerul Apărării a fost abilitat să desfășoare misiuni de transport a personalului, mijloacelor și echipamentelor altor state care acordă ajutor Turciei, dar nu au capacități de transport.
În comunicatul de presă se mai arată că echipa RO-USAR va fi însoțită și de doi medici și asistenți din cadrul UPU-SMURD București, doi ofițeri de legătură din cadrul DSU și patru persoane cu patru câini din cadrul Clubului Câinilor Utilitari.
Prima echipă ajunsă în Turcia intervine, începând de noaptea trecută, în nord-vestul orașului Antakya. Până acum, au salvat un bărbat de aproximativ 40 de ani, cu un picior prins sub o grindă de beton și în aceste momente intervin pentru extragerea de sub dărâmături a unui tânăr de aproximativ 16 ani. În aceeași locație au fost găsite două persoane decedate și, din primele informații, ar mai fi cel puțin alte două.
Numărul persoanelor decedate a ajuns la 8.700 de persoane, dintre care peste 6.200 în Turcia și peste 2.500 în Siria, informează Reuters.

Sursa: Biziday

Continue Reading
La Top