URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ROMÂNIA – LOCUL DOI LA CONSUMUL INTENS DE ALCOOL DIN UE

Potrivit datelor relatate de G4Media.ro în anul 2021, consumul a cel puțin un pahar de vin pe zi, însă fără excese, nu are un efect nociv asupra oamenilor. Potrivit Eurostat,  8,4% dintre cetățenii adulți europeni consumă băuturi alcoolice în fiecare zi, locul fruntaş fiind deţinut de Portugalia (20,7%), urmată de Spania (13%) și Italia (12,1%).

În nordul Europei, tendința de a consuma alcool are o cadenţă săptămânală (un obicei întâlnit la 28,8% dintre europeni): aproape jumătate din populaţia Olandei (47,3%) consumă alcool în fiecare săptămână, la fel şi cea a Luxemburgului (43,1%) și a Belgiei (40,8%). Consumul lunar de alcool este mai frecvent în Lituania (31,3%), Letonia (31,1%) și Cipru (30,4%).

Cu toate acestea, frecvența cu care se consumă alcoolul nu reprezintă un simptom al excesului. În clasamentul privind consumul intens de alcool, care înseamnă ingestia a mai mult de 60 de grame de etanol pur într-o singură ocazie, Italia se află pe ultimul loc, alături de Cipru, cu 4%, fiind departe de media UE, de 19%. Cele mai mari procente se înregistrează în schimb în Danemarca (38%), în România (35%), Luxemburg (34%) și Germania (30%).

O statistică a Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în care sunt relatate cantitățile consumate de alcool pur măsurat în litri echivalent de alcool etilic pe cap de locuitor pe an, a persoanelor cu vârsta de 15 ani sau mai în vârstă, atară că ne aflăm pe locul 5 mondial.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top