URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ROMÂNIA ARE CEA MAI MICĂ PONDERE DE PERSOANE ANGAJATE ÎN DOMENIUL SPORTULUI

Potrivit Eurostat, în anul 2022, 1,51 milioane de persoane erau angajate în sectorul sportului în Uniunea Europeană, reprezentând 0,8% din totalul locurilor de muncă.

Sectorul sportului include activități economice și ocupații, cum ar fi în echipe și cluburi sportive, antrenori, sportivi independenți, centre de fitness și activități de promovare și gestionare a evenimentelor sportive.

Dintre membrii Uniunii Europene, Suedia a avut cea mai mare pondere a persoanelor care lucrează în domeniul sportului (1,4% din totalul locurilor de muncă), urmată de Finlanda, Danemarca (ambele 1,2%), Spania și Franța (ambele 1,1%). În schimb, cele mai mici ponderi ale persoanelor angajate în sectorul sportului au fost înregistrate în România (0,2% din totalul ocupării forței de muncă), Bulgaria (0,3%), Polonia și Slovacia (ambele 0,4%), Croația și Lituania (ambele 0,5%).

În cazul României, ponderea persoanelor angajate în sectorul sportului a crescut de la 0,16% din numărul total de persoane angajate în anul 2021, până la 0,21% în 2022.

Continue Reading
La Top