URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

REVOLUȚIA AGRICULTURII – PROIECTUL “AGRICOOLTURA FERMIERULUI DE MÂINE”

Într-o lume în continuă schimbare, în care resursele naturale sunt tot mai puține, agricultura se confruntă cu noi provocări. Cu toate acestea, fermierii de astăzi au în fața lor o oportunitate unică de a revoluționa industria agricolă și de a se adapta la noile cerințe ale societății.

Echipa Liceului Agrigol ”Sandu Aldea” care a aplicat și a câștigat un grant în cadrul proiectului AgriCOOLtura fermierului de mâine. Proiectul a fost finanțat prin Granturi Agricultura 4.0, din cadrul Programului ” Creștem prin Educație Agricolă”, sponsorizat de ADM România și World Vision România.


Modernizarea bazei didactico-materiale este foarte necesară pentru dezvoltarea abilităților practice în vederea formării de competețe pentru tehnologii moderne într-o agricultură durabilă și producerea de alimente pentru o viață sustenabilă.

Obiectivele proiectului:

  • Achiziția a trei microscoape digitale cu ecran LCD, a unui umidometru pentru cereale, a unui refractometru pentru analiza concentrașiei lapte/apă și a unui aparat Greentest pentru detectarea nivelului de nitrați și radiații din fructe, legume și carne, în vederea formării de competențe pentru tehnologii moderne într-o agricultură durabilă și producerea de alimente pentru o viață sustenabilă.
  • Lărgirea orizontuluide cunoaștere și conștientizarea elevilor despre agricultura viitorului prin desfășurarea de vizite în ferme zootehnice care utilizează tehnologii moderne și durabile.
  • Dezvoltarea competeențelor profesionale ale elevilor de la domeniul Agricultură și Industrie alimentară, privind agricultura modernă și durabilă prin lecțiile din Pachetul educațional “Călătorie spre anul 2050.”


Educația agricolă devine astfel o opțiune serioasă pentru viitor. Liceul Agricol ”Sandu Aldea” Călărași, prin toate demersurile pe care le întreprinde, prin activitățile desfășurate, prin proiectele în care este implicat, prin calitatea educației pe care o furnizează este un ”ambasador” al județului nostru.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top