URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

REUNIUNEA “GUNOIUL DE GRAJD-BUNĂSTARE PENTRU FERMIERI”, LA CĂLĂRAȘI

Astăzi, 21 iunie a.c., în sala de ședințe a Consiliului Județean Călărași, a avut loc o reuniune de informare intitulată „Gunoiul de grajd – bunăstare pentru fermieri! Măsuri locale pentru dezvoltarea agriculturii și protecția apelor”.

Pentru că agricultura este un domeniu care poate ridica nivelul de trai în comunitățile locale, în cadrul ședinței de lucru s-a discutat despre modul în care autoritățile locale pot contribui la dezvoltarea comunelor. De asemenea, printre subiectele dezbătute în cadrul reuniunii se numără următoarele: efectele poluării cu nitrați asupra calității apei; noutățile apărute ca urmare a revizuirii Programului de Acțiune și a Codului de bune practici Agricole; prevederi suplimentare privind reducerea emisiilor de azot la nivel de fermă; gestionarea integrată a azotului; evitarea sancțiunilor la plățile APIA și AFIR, prin respectarea normelor de ecocondiționalitate și a regulilor simple pentru comunitățile locale de fermieri; fluxul procedural aferent sistemului de depunere/evaluare/selectare a proiectelor cu finanțare din PNRR pentru gestionarea gunoiului de grajd; monitorizarea investițiilor.

La eveniment au fost prezenți oficiali ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, reprezentanți ai primăriilor din mediul rural și ai principalelor instituții județene implicate în implementarea, monitorizarea și controlul Directivei Nitrați.

Evenimentul face parte dintr-o serie amplă de dezbateri lansată la începutul anului 2019, ce va continua la nivel național până în 2023, ca urmare a extinderii duratei de implementare a proiectului  “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”.

 

 

 

 

Continue Reading
La Top