URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

JAF LA O BENZINĂRIE DIN CAPITALĂ! DOI TINERI AU FOST REȚINUȚI PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

Un tânăr de 18 ani din Capitală a fost reţinut de poliţişti după ce i-a ameninţat cu un pistol pe angajaţii unei benzinării din Bucureşti şi a furat mai multe bunuri, în special cartușe de țigări și băutură alcoolică. Principalul făptaș a fost însoțit de un prieten, puțin mai fricos, care a stat la intrare în benzinărie. Tânărul mascat are  antecedente penale de furt calificat, lovire sau alte violențe.

Potrivit datelor din anchetă, cei dor s-ar fi aflat în stare de ebrietate la momentul producerii faptelor.

Joi, 20 octombrie a.c., poliţiști din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de percheziție, în Capitală, la domiciliul unui tânăr, în vârstă de 18 ani, față de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.

În fapt, la data de 18 octombrie a.c., Secția 7 Poliție a fost sesizată cu privire la faptul că un bărbat necunoscut, ce avea fața acoperită, a amenințat cu un pistol angajații unei benzinării din Sectorul 2, apoi a sustras mai multe bunuri.

Cazul a fost preluat de polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale, iar în urma cercetărilor și investigațiilor desfășurate, a fost identificat un tânăr, în vârstă de 18 ani, cunoscut cu preocupări de natură infracțională, bănuit de comiterea faptei. Probatoriul administrat a relevat faptul că bănuitul ar fi fost ajutat de un bărbat, în vârstă de 32 de ani, care ar fi supravegheat locul pentru a nu fi surprinși, precum și traseul folosit ulterior comiterii faptei.

În cursul zilei de ieri, 20 octombrie a.c., a fost pus în aplicare un mandat de percheziție, în Capitală, la domiciliul bănuitului de 18 ani, acesta fiind depistat și condus la audieri. În urma perchezițiilor au fost identificate mai multe mijloace materiale de probă, precum și un pistol tip air-soft folosit la săvârșirea faptei.

De asemenea, la scurt timp, a fost depistat și condus la audieri și cel de-al doilea bănuit.

Față de cei în cauză a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Continue Reading
La Top