URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

REȚINUT PENTRU OMOR CALIFICAT ȘI TENTATIVĂ DE OMOR CALIFICAT

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, au reținut un bărbat, în vârstă de 79 de ani, pentru omor calificat și tentativă la omor calificat.

La data de 21 septembrie a.c., în jurul orei 04.55, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, de asistenta unui cămin de persoane vârstnice, din municipiul Călărași, cu privire la faptul că un rezident a agresat două persoane.

În fapt, pe fondul unui conflict, un bărbat, de 79 de ani, a agresat doi rezidenți, în vârstă de 80 și 60 de ani, cu un obiect contondent.

Persoanele în cauză au fost transportate la spital, bărbatul de 80 de ani decedând ulterior,

Directoarea Ilinca Enescu este șocată de ceea ce s-a întâmplat. Spune că bărbatul nu avea antecedente de când se afla în cămin.

“La ora 5 fără un sfert, a luat briceagul și s-a dus și l-a înjunghiat. A fost evaluat psihic în luna august, niciodată nu a făcut nimic grav. Nu mi-a venit să cred. Nimeni nu dormea din rândul salariaților, la câteva secunde partea medicală a instituției a fost acolo. L-a mai înjunghiat pe unul, nu pot să-mi explic ce s-a întâmplat, a fost un moment de 20 de secunde. A ieșit de la el din cameră, cu un briceag de desfăcut conserve și s-a dus direct la cel cu care se certase, l-a lovit direct în piept. A fost acasă, a avut bilet de voie pentru a pleca și când s-a întors a făcut-o. E șocant ce s-a întâmplat, omul era pe Facebook, împărțea flori, ciocolată, vorbea frumos, le era alături celor în depresie. Un criminal perfect, se pare. Celălalt, cel care a murit, l-a amenințat pe acesta că bagă cuțitul în el. Nu se ajunge niciodată până acolo.” –  a precizat Ilinca Enescu, directorul Căminului pentru Persoane Vârstnice “Antim Ivireanul” din Călărași.

Cel în cauză a fost reținut, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Continue Reading
La Top