URMĂREȘTE-NE
Poliție

ACTUALITATE

REȚINUT DE POLIȚIȘTII CAPITALEI PENTRU ÎNȘELĂCIUNE ȘI FALS INFORMATIC

La data de 4 octombrie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 18 Poliție au reținut un bărbat, în vârstă de 30 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals informatic, prejudiciul creat fiind de aproximativ 276.000 de euro.

În fapt, în perioada 09 octombrie 2021 – 11 martie 2022, bărbatul ar fi indus și menținut în eroare persoana vătămată, prin aceea că, profitând de situația emoțională vulnerabilă a acesteia, ar fi pretins că este investitor pe piața de criptomonede și ar fi determinat-o să îi remită acestuia mai multe sume, cu titlu de împrumut, sub diferite pretexte nereale și pentru a investi pe piața de criptomonede, deși avea reprezentarea că banii nu vor fi restituiți persoanei vătămate și vor fi folosiți în scopuri personale.

Totodată, la data de 16 februarie 2022, bărbatul ar fi modificat fără drept date informatice din documentul reprezentând confirmarea electronică a transferului de 50.000 de lei, din contul personal al acestuia deschis la o unitate bancară, în contul persoanei vătămate, document pe care l-ar fi transmis în aceeași zi victimei, în scopul creării aparenței efectuării unei plăți în cuantumul expus anterior către contul bancar aparținând acesteia.

La data de 4 octombrie 2023, bănuitul a fost depistat și condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore. Ulterior, față de acesta a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Secția 18 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și fals informatic.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top