URMĂREȘTE-NE

ADMINISTRAȚIE

RESTRUCTURARE LA CENTRUL DE LA CIOCĂNEȘTI. CUM AJUTĂ CONSILIUL JUDEȚEAN ANGAJAȚII AFLAȚI ÎN PREAVIZ

Vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Mihăiță Beștea, a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre restructurarea Centrului de Îngrijire și Asistență Socială Ciocănești. Potrivit declarațiilor sale, s-a încercat menținerea a cât mai multe locuri de muncă și asigurarea unor condiții mai bune beneficiarilor. Din totalul de 40 de salariați care au primit preavizul, doar 12 au rămas în preaviz, fiindu-le puse la dispoziție locurile de muncă din cadrul DGASPC Călărași, însă aceștia au refuzat posturile vacante.

“Aș vrea să vă prezint situația de la cele două centre, Ciocănești și Vîlcelele, începând prin a vă spune că, încă de la preluarea mandatului, împreună cu colegii mei, cu domnul președinte Vasile Iliuță, domnul vicepreședinte Ion Samoilă, în ceea ce privește DGASPC, ne-am propus două obiective: primul dintre obiective a fost acela de a asigura condiții mai bune pentru beneficiarii noștri, iar al doilea obiectiv pe care ni l-am propus a fost crearea a cât mai multe locuri de muncă și menținerea a cât mai multe locuri de muncă. Chiar dacă a trebuit să facem ceva restructurări, așa cum a fost cazul centrului de la Ciocănești, din totalul a 40 de salariați care au primit preavizul, iată că la ora actuală doar 12 au rămas în preaviz și acestora le-am pus la dispoziție locurile de muncă vacante din cadrul DGASPC. Ne-au refuzat, le-am pus la dispoziție locurile vacante, cele care ne-au fost comunicate de către AJOFM Călărași. Ba mai mult decât atât, le-am arătat că au posibilitatea de a opta fie pentru asistent personal profesionist, fie pentru asistent maternal”, a precizat sursa citată, în cadrul conferinței de presă a PSD Călărași, derulată la data de 28 aprilie 2022.

Vă reamintim că, Mihăiță Beștea preciza, în luna februarie a acestui an, că centrul rezidențial destinat protecției și promovării drepturilor persoanelor adulte cu dizabilități are o capacitate de 100 de locuri și că, în urma reorganizării, în centru, vor rămâne 50 de adulți cu handicap. De asemenea, 39 de beneficiari cu diagnostice mai severe vor fi mutați în centrul din localitatea Vîlcelele. Alte 11 persoane vor fi mutate în locuințe protejate.

Continue Reading
La Top