URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

REPREZENTANȚII CONSILIULUI JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI, PREZENȚI ÎN ITALIA

Vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Mihăiță Beștea, alături de 15 elevi ai Școlii Gimnaziale Nr.1 din satul Dor Mărunt și 3 cadre didactice, participă, în perioada 20-23 septembrie, la un schimb cultural-educațional de excepție în cadrul proiectului “Interculturalitate”, în localitatea Grassano, din provincia Matera, Italia.

Primarul Ioan Iacomi, grupul de elevi și vicepreședintele Mihăiță Beștea au vizitat școala din Grassano, fiind impresionați de ospitalitatea și calitatea educației oferite de colegii noștri italieni.

Copiii au vizitat un atelier culinar, unde au văzut cum se fac pastele de casă, o tradiție profundă în cultura italiană, oferindu-le o perspectivă nouă asupra diversității culinare.

“În aceste zile, pe lângă activitățile educaționale, elevii noștri au participat și la evenimentele culturale dedicate Sfântului Inocenzo, patronul localității Grassano. Îmbrăcați în costume populare, au adus un strop din frumusețea și bogăția tradițiilor noastre în comunitatea din Grassano, impresionându-i și bucurându-i pe toți cei prezenți, inclusiv pe cele două surori Casano, cetățenii de onoare ai localității. Acest schimb de experiență a fost un pas important în promovarea înțelegerii interculturale și a valorilor noastre comune! Felicitări Școlii Gimnaziale nr. 1 Dor Mărunt Sat pentru această acțiune și sunt mândru de modul în care acești elevi au reprezentat județul nostru în străinătate!” – a declarat vicepreședintele CJ, Mihăiță Beștea.

Continue Reading
La Top