URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

REFUGIAȚII UCRAINENI NU SUNT INTERESAȚI SĂ SE ANGAJEZE

Deși au posibilitatea să se angajeze, ucrainenii care s-au refugiat în județul Călărași nu sunt interesați de acest lucru. Directoarea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Călărași, Doinița Nicolae, a declarat, pentru Canal SUD, că la acest moment nu există ucraineni înregistrați în evidența instituției care să fi solicitat vreun loc de muncă. În luna aprilie a acestui an, au existat trei persoane care au cerut sprijinul agenției, în vederea ocupării unor posturi vacante. Aceștia au fost încadrați în muncă, în domenii precum agricultură și confecții textile, însă au fost nemulțumiți și au preferat să renunțe la joburi.

Instituția călărășeană oferă sprijin refugiaților, prin mediere, consiliere, evaluare și îndrumare, pentru ocuparea unui loc de muncă.

AJOFM Călărași a avut o caravană, pentru venirea în sprijinul refugiaților ucraineni de pe raza județului Călărași și am încercat să avem o bază de date și o centralizare a tuturor persoanelor aflate pe raza județului. La acest moment, din păcate, pot să vă spun, cu părere de rău, că nu avem absolut deloc doritori din partea ucrainenilor care să solicite un loc de muncă. Noi ne-am deplasat în tot județul, în acea caravană de care vă spuneam, și am încercat să le arătăm, să le spunem tuturor ce facilități le oferim cu privire la consiliere, mediere și la oferirea locurilor de muncă. Am avut trei persoane care au venit și s-au înscris în evidența noastră. Am identificat angajatori cu salarii chiar motivante, le-am oferit locurile de muncă respective, dar am înțeles, din păcate, că au fost nemulțumiți și nu au mai mers acolo. Noi încercăm, în continuare, să îi identificăm și pe cei nou-veniți. Am tot văzut, în mass-media, că din Bulgaria au venit pe raza județului Constanța. Mai multe autocare de persoane din Ucraina cu siguranță vor ajunge și pe raza județului Călărași și vom încerca, din nou, să venim în sprijinul dumnealor. Săptămâna trecută, am fost la o întâlnire cu Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, la Râșnov. S-a discutat și acest subiect despre Ucraina. Ni s-a sugerat și este binevenit să încercăm să îi formăm profesional, în vederea calificării pe meseriile și nevoile pe care se pliază, la nivelul fiecărui județ în parte. Încercăm să îi aducem aproape de noi și să le oferim locuri de muncă”, ne-a precizat Nicolae Doinița.

La nivelul AJOFM Călărași, în prezent, sunt disponibile 390 de locuri de muncă.

“Îi așteptăm pe ucraineni și nu numai, vom veni, îi vom căuta, îi vom identifica și încercăm să îi ajutăm, să le oferim locuri de muncă”, a conchis directoarea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Călărași, Doinița Nicolae.

Continue Reading
La Top