URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

RECOMANDĂRILE POLIȚIEI ROMÂNE PRIVIND ARTICOLELE PIROTEHNICE

Sâmbătă, 26 noiembrie 2022, Inspectoratul General al Poliţiei Române a oferit o declarație de presă susținută de directorul Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

În cadrul activității, au fost prezentate categoriile de articole pirotehnice prevăzute de legislație și măsurile luate în cadrul planului național „FOC DE ARTIFICII”.

Poliția Română a demarat la data de 21 noiembrie 2022 acțiunea națională „FOC DE ARTIFICII”, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Planul de acțiune se desfășoară în perioada 21 noiembrie 2022 – 4 ianuarie 2023, obiectivele urmărite fiind: prevenirea producerii unor evenimente negative cu consecințe asupra ordinii și siguranței publice sau de altă natură, prevenirea, identificarea și sancționarea faptelor de natură penală și contravențională a regimului de articole pirotehnice, optimizarea cooperării interinstituționale și a schimbului de informații între agențiile de aplicare a legii cu atribuții in domeniu pentru prevenirea și combaterea infracționalității.

Pentru evitarea implicării în evenimente neplăcute, Poliția Română recomandă cetățenilor următoarele:

  • achiziționarea articolelor pirotehnice doar de la persoane fizice și juridice autorizate
  • verificarea etichetei atunci când achiziționează articole pirotehnice
  • sesizarea poliției atunci când se suspectează vânzarea ilegală de articole pirotehnice

Sursă imagine: CTnews

Continue Reading
La Top