URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

RECOMANDĂRI ALE CFR PENTRU CEI CARE SE DEPLASEAZĂ CU TRENUL DE PAȘTE

În contextul unui trafic de călători crescut prilejuit de zilele libere de Sărbătorile Pascale și 1 Mai, CFR Călători operează cu întregul parc tehnic disponibil de material rulant și are în vedere, operativ, sporirea capacităţii (vagoane suplimentare) de transport pe rutele care înregistrează cele mai mari solicitări, în funcție de disponibilități.

Facem apel la călători, să nu urce în tren fără bilet de călătorie, dacă la ghișeu/casa de bilete li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Pentru adaptarea capacității de transport la nivelul solicitărilor, astfel încât să se evite situațiile neplăcute generate de epuizarea locurilor la trenuri, CFR Călători recomandă călătorilor:

  • să își planifice din timp călătoria;
  • să folosească toate trenurile puse la dispoziție de CFR Călători din graficul unei zile de circulație;
  • să îşi procure din timp legitimaţiile de călătorie.

Biletele pot fi cumpărate cu anticipație, utilizând următoarele canale:

  • online de pe www.cfrcalatori.ro;
  • din aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery).
  • de la automatele de vânzare bilete din gări;
  • direct de la casele de bilete din gări și distribuitorii autorizați (agenții de turism), unde este recomandată păstrarea distanței față de celelalte persoane.

Indiferent de canalul ales pentru cumpărare, CFR Călători oferă reduceri importante. De exemplu, biletul dus-întors se poate cumpăra cu o reducere de 10%; la cumpărarea cu anticipație discontul este de până la 10%. De asemenea, conform legii, elevii pot călători gratuit, iar studenții beneficiează de 50% reducere la vagoane clasa a 2-a. Toate reducerile sunt prezentate în detaliu pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Trafic intern/ Oferte și Facilități.

Înainte de efectuarea călătoriei, CFR Călători roagă pasagerii să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top