URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI, LA CĂLĂRAȘI. COMISIA JUDEȚULUI S-A ÎNTRUNIT

Comisia Județeană a Recensământului Populației și Locuințelor Călărași, condusă de prefectul Valentin Barbu, s-a întrunit, săptămâna trecută, într-o ședință, la sediul Instituției Prefectului.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat, printre altele, despre: relevanța, importanța și necesitatea recensământului, cadrul legal specific, instituții și organisme responsabile, calendarul principalelor etape ale recensământului, momentul de referință, metode de recenzare, confidențialitatea datelor, strategia de comunicare, constituirea și atribuțiile Comisiilor județene de recensământ, selectarea, recrutarea, contractarea și instruirea recenzorilor.

La 1 februarie 2022, a început acțiunea de preluare a datelor din surse administrative și popularea bazelor de date din cadrul Recensământului Populației și Locuințelor 2021. Aceasta se va încheia pe data de 13 martie 2022. Următoarea etapă, cea de autorecenzare (metoda CAWI) începe pe 14 martie 2022 și se finalizează la data de 15 mai 2022. În perioada 16 mai-17 iulie 2022, va avea loc colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri față în față (cu înregistrare date pe tabletă ) – metoda CAPI. 

Autorecenzarea se face în doi pași: 

  • Pasul 1: se completează formularul de preînscriere, pentru toți membrii gospodăriei, formularul fiind disponibil pe prima pagina a site-ului, https://www.recensamantromania.ro/;
  • Pasul 2: fiecare membru al gospodăriei își completează chestionarul individual, accesându-și propriul chestionar prin link-ul primit pe adresa indicată la preînregistrarea de la Pasul 1. 

Autorecenzarea asistată face referire la metoda CAWI și este aplicată suplimentar activităților de autorecenzare, în spații special amenajate la nivelul UAT-urilor, unde persoanele care doresc  să se autorecenzeze beneficiază de suport din partea unui recenzor. 

Autorecenzarea are cel puțin patru beneficii:

  • evitarea contactului cu alte persoane;
  • gestionarea timpului liber conform preferințelor; 
  • cei care se autorecenzează, beneficiază de o zi liberă plătită din partea angajatorului;
  • asigurarea calității răspunsurilor furnizate direct de dumneavoastră. 

“Sunt sigur că vom avea succes la nivelul județului Călărași, mai ales că recensământul agricol s-a desfășurat foarte bine. Este o acțiune importantă, cu resurse importante, îmi doresc să nu le risipim și să fim eficienți”, a declarat prefectul județului Călărași, Valentin Barbu, în cadrul întâlnirii cu membrii Comisiei Județene a Recensământului Populației și Locuințelor.

Continue Reading
La Top