URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

RECENSĂMÂNT CU PROBLEME ÎN UNELE LOCALITĂȚI DIN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI

Perioada de recenzare s-a prelungit până pe data de 24 iulie a.c., după cum a anunțat Institutul Național de Statistică. Prefectul județului Călărași, Valentin Barbu, a precizat că județul nostru se află pe locul 7, în ceea ce privește recenzarea, la nivel național. Potrivit acestuia, 20 de comune din județ au finalizat recenzarea. În unele localități, printre care și municipiul Călărași, Recensământul Populației și Locuințelor s-a derulat mai greu, spune prefectul județului. 

“La nivel național, județul Călărași stă bine ca nivel de recenzare, suntem pe locul 7 însemnând 93,8% din totalul populației recenzate. Sunt 20 de localități din județul Călărași care au terminat recenzarea, cei doi primari, alături de noi astăzi (n.r. 15 iulie 2022), din Cuza-Vodă (numărul 1) și Unirea (locul 3) sunt în top. Așa cum am constatat, fără implicarea directă a primarilor nu mergea bine recenzarea, în unele localități s-a mers mai greu. Există o problemă și pe această cale adresez o rugăminte domnului primar al municipiului Călărași, subliniez, o rugăminte, nu un reproș. Perioada s-a prelungit cu încă o săptămână. Se poate atinge populația țintă pentru a fi recenzată. Cea mai mare problemă, la nivel național, a fost în orașele mari și în orașele medii, cum este și municipiul Călărași. Dacă municipiul reușește să remonteze decalajul acesta în ultima săptămână putem atinge 100% din populația țintă supusă recenzării. La nivelul județului Călărași, la momentul actual, conform INS, populația țintă supusă recenzării, prin ambele metode, este de 272. 751 de persoane și avem un minus de 21.170 persoane, deci este rezolvabilă problema. Toată lumea trebuie să se afle într-o bază de date, iar realitatea demonstrează că nu este chiar așa și știți foarte bine dinamica populației, aici vorbesc de cei care au părăsit țara. Iar aici este o mare problemă, poate reușim acum ca datele să aibă o mai mare acuratețe decât în urmă cu 11 ani, unde știți că au fost probleme. Poate aflăm și noi, cu toții, câți suntem în România și câți în Diaspora”, a declarat demnitarul călărășean.

Cei care încă nu s-au recenzat, până la data de 24 iulie, pot aștepta recenzorul acasă sau pot merge în cel mai apropiat punct fix de recenzare pentru a completa chestionarul de recensământ.

Participarea la recensământ este obligatorie și contribuie la crearea unui viitor mai bun.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top