URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

RECENSĂMÂNT 2022: CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ NU EȘTI ACASĂ CÂND VINE RECENZORUL

Etapa a doua a recensământului a început cu stângul în țara noastră.

În multe locuri din ţară încă se sincronizează tabletele cu care recenzorii trebuie să ajungă la casele oamenilor şi în plus, încă e nevoie de personal care să meargă pe teren.

Întrebările din chestionar sunt identice cu cele din varianta online.

Etapa a doua a recensământului ar fi trebuit să aibă loc peste tot în ţara începând de luni, aşa cum au anunţat autorităţile, însă, în multe locuri, acţiunea s-a împotmolit.

Coordonatorul recenzorilor: „Acolo unde recenzorul nu găseşte pe nimeni acasă, lasa un bilet, un număr de telefon şi se înţeleg ei după când să se întâlnească.”

În funcţie de numărul de chestionare completate şi numărul de gospodării la care reuşesc să ajungă, recenzorii sunt şi plătiţi.

Bogdan Drăghia, purtătorul de cuvânt al recensământului: „Un recenzor va primi 3,5 lei pentru un chestionar corect completat, care privește gospodăria, și 7 lei pentru un chestionar care privește persoana. Există o mică diferență aici. În cazul localităților izolate sau dispersate, unde recenzorii vor primi 9 lei pentru chestionarul de persoană și 7 lei pentru cel de gospodărie.”

Teoretic, cea de-a doua etapă a recensământului ar trebui să se încheie pe 17 iulie, însă este posibil ca ea să se mai prelungească având în vedere că a început stângaci, potrivit site-ului ziarulunirea.ro.

Sursa foto: stiriromania.ro

Continue Reading
La Top