URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

RECENSĂMÂNT 2022. AFLĂ CÂTE PERSOANE S-AU AUTORECENZAT ÎN CĂLĂRAȘI

Situația în timp real a chestionarelor completate pentru perioada de autorecenzare și autorecenzare asistată este destinată informării fiecărui cetățean, în scopul unui proces de culegere de date transparent pentru Recensământul Populației și Locuințelor.

În județul Călărași, în perioada 14 martie-4 aprilie 2022, s-a completat un număr total de 34.774 de chestionare atât direct de către populație, cât și cu ajutorul recenzorilor, în spațiile special amenajate de către primării. Din numărul total de chestionare completate la nivelul județului, aproximativ 34,2% au fost completate în mediul urban (11.880 chestionare) și 65,8% în mediul rural (22.894 de chestionare).

Potrivit Direcției Regionale de Statistică din Călărași, situaţia în mediul urban se prezintă astfel: cele mai multe chestionare completate au fost la nivelul municipiului nostru într-un total de 6.009 chestionare, urmat de municipiul Olteniţa cu 3.562 chestionare, oraşul Fundulea cu 1.010 chestionare, oraşul Lehliu Gară cu 685 de chestionare şi oraşul Budeşti cu 614 chestionare completate.

În ceea ce priveşte mediul rural, primele cinci unităţi administrativ teritoriale din punct de vedere al numărului de chestionare completate sunt următoarele: comuna Modelu care depăşeşte numărul de chestionare completate în mediul urban, după municipiul Olteniţa, cu un total de 1.653 de chestionare, Borcea cu un număr total de 1.568 de chestionare, Mânăstirea cu 1.251 de chestionare, Roseţi cu 1.135 de chestionare şi Cuza Vodă cu 1.075 de chestionare completate.

Din totalul de chestionare completate, un procent de aproximativ 21,9% aparţine populaţiei care s-a autorecenzat individual din confortul propriu şi 78,1% populaţiei care s-a autorecenzat cu sprijinul unui recenzor ARA.

Numărul chestionarelor completate nu este egal cu numărul celor validate și nici cu numărul de persoane recenzate, deoarece o parte din aceste chestionare pot cuprinde doar date legate de locuințele secundare.

Direcția Regională de Statistică din Călărași reamintește cetățenilor că perioada de autorecenzare și autorecenzare asistată continuă până în data de 15 mai 2022 și îi îndemnăm să utilizeze în continuare, în număr cât mai mare, această metodă de colectare a datelor.

Situația zilnică a autorecenzării pe județe se poate descărca de pe site-ul recensământului la adresa https://www.recensamantromania.ro/situatie-autorecenzare/.

Lista locațiilor, precum și programul de funcționare a centrelor de autorecenzare asistată din localitățile județului Călărași este disponibilă pe site-ul Direcției Județene de Statistică Călărași, la adresa https://calarasi.insse.ro/recensamantul-populatiei-si-locuintelor-2021/.

Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL2021 vă rugăm să consultați https://www.recensamantromania.ro/ (site pe care se găsește PLATFORMA DE AUTORECENZARE).

Sursa foto: stirileprotv.ro

Continue Reading
La Top