URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

RAPORT INTERMEDIAR PRIVIND CONTROALELE OPERATORILOR DE CARBURANȚI DIN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI

 

Autoritățile din Județul Călărași au publicat un raport intermediar privind rezultatele controalelor efectuate asupra operatorilor economici care depozitează, distribuie, transportă și comercializează carburanți, inclusiv gaz petrolier lichefiat (GPL) și gaz natural comprimat (GNC). Aceste acțiuni au fost desfășurate între 30 august și 19 septembrie 2023, ca urmare a ordinului emis de prefectul Valentin Barbu.

Echipele de control, formate din 12 instituții specializate, au desfășurat verificări la 7 instituții publice și 95 de operatori economici. În timpul acestor inspecții, au fost identificate 277 de nereguli și deficiențe, printre care:

Suspendarea unei autorizații a unui operator responsabil cu supravegherea și verificarea tehnică a instalațiilor.
Lipsa autorizațiilor, avizelor și altor documente necesare pentru funcționare, comercializare și transport – 34 cazuri.
Amplasarea ilegală a instalațiilor, rezervoarelor și recipientelor de depozitare și transport – 18 cazuri.
Alte tipuri de deficiențe, disfuncționalități și nereguli – 224 de cazuri.
În urma acestor constatări, au fost aplicate 255 de sancțiuni, dintre care 180 de avertismente și 75 de amenzi, iar pentru 13 agenți economici a fost dispusă suspendarea temporară a activității.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate până în prezent se ridică la 1.240.500 de lei. Operațiunile de control vor continua până la 31 octombrie 2023, cu scopul de a asigura conformitatea operatorilor economici cu normele legale și de a preveni practicile ilicite în domeniul distribuției și comercializării de carburanți. Instituția Prefectului – Județul Călărași centralizează datele și raportările din cadrul acestor controale, comunicându-le zilnic către Ministerul Afacerilor Interne.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top