URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

RAED ARAFAT PARTICIPĂ LA REUNIUNEA PENTRU REDUCEREA RISCURILOR DE DEZASTRE

În perioada 18-19 mai a.c., secretarul de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat participă la Reuniunea la nivel înalt privind evaluarea intermediară a implementării Cadrului Sendai pentru Reducerea Riscurilor de Dezastre 2015-2030, organizată la New York, Statele Unite ale Americii.
Premergător reuniunii, în data de 17 mai a.c. șeful DSU a avut o întrevedere cu Președintele Adunării Generale ONU, domnul Csaba Körösi, printre subiectele de discuție aflându-se măsurile dispuse la nivel global pentru reducerea riscului de dezastre, continuarea demersurilor statelor de creștere a capacităților de răspuns la situații de urgență, precum și importanța finanțării măsurilor respective și crearea de mecanisme rapide și eficiente de răspuns.
Totodată, șeful DSU a efectuat o vizită de lucru la nivelul Departamentului de Pompieri din New York, stabilind împreună cu doamna comisar Laura Kavanagh oportunitățile pentru efectuarea unor schimburi de experiență cu structurile de pompieri din România, precum și acțiuni de intensificare a activităților de cooperare în domeniul pregătirii populației și rezilienței la dezastre.
În continuare, șeful DSU a avut întrevederi la nivelul ambasadorilor Indoneziei și Australiei la ONU, fiind abordate inițiativele în domeniul reducerii riscului de dezastre la nivelul fiecărui stat, fiind amintite printre altele operațiunile de răspuns în contextul agresiunii militare din Ucraina, asistența internațională oferită de RO, măsurile dispuse la nivel național pentru creșterea capacității de răspuns la situații de urgență, precum și nevoia creării unor mecanisme rapide care să asigure un răspuns coordonat la dezastre, un model de urmat pentru alte regiuni fiind Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene.
De asemenea, pe parcursul zilei, activități au continuat cu vizite la nivelul Departamentului de Management al Situațiilor de Urgență, Diviziei de Răspuns Regional a Agenției Federale pentru Managementul Situațiilor de Urgență (FEMA), Academiei de Pompieri din New York și Centrului de Coordonare a Răspunsului la situații de urgență.

Continue Reading
La Top