URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

RAED ARAFAT ANUNȚĂ CĂ “MIERCUREA SIRENELOR” VA FI RELUATĂ

IGSU va relua exercițiul de alarmare publică, denumit generic „Miercurea Alarmelor”, pentru verificarea funcționalitățiii sirenelor din țară.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a transmis că va fi reluat exercițiul de alarmare publică. Este vorba de „Miercurea sirenelor”. Toți românii trebuie să fie pregătiți și să se obișnuiască cu acest sunet.

Raed Arafat a ținut o conferință de presă în timpul căreia a anunțat că va fi reluată „Miercurea alarmelor”, un exercițiu care presupune testarea sistemelor de alarmă în prima zi de miercuri a fiecărei luni. Acest demers face parte din acțiunile pregătite de structurile de specialitate ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ca parte a programului „Săptămâna Protecției Civile”. Șeful DSU a spus că acest program se va desfășura în perioada 25 februarie-4 martie și că se vor face mai multe activități privind familiarizarea celor interesați de măsurile și regulile pe care trebuie să le respecte în cazul unei situații de urgență.

Arafat a amintit că în România „Miercurea sirenelor” avea loc în fiecare lună. Șeful DSU a subliniat că cetățenii vor fi anunțați înainte ca alarmele să fie auzite pentru ca toți oamenii să se obișnuiască.

Sursă: ziarulunirea.ro

Continue Reading
La Top