URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PUNCTUL DE AMENDĂ VA FI MAJORAT

De curând, Ministerul de Interne a propus majorarea valorii punctului de amendă cu 20 de lei, astfel eliminându-se plafonul de 145 de lei, stabilit în anul 2017.

Conform Codului Rutier, un punct de amendă reprezintă 10% din salariul minim brut, acestea servind ca bază pentru calculul amenzilor rutiere. Acum, Ministerul Afacerilor Interne propune ca modul de calcul să fie modificat, reducându-se la 5% din salariul minim brut, astfel eliminându-se plafonarea. Cu toate acestea, valoarea punctului de amendă va ajunge la suma de 165 de lei.

De asemenea, proiectul de ordonanță propus de Ministerul Afacerilor Interne implică o schimbare importantă pentru persoanele juridice. În prezent, acestea beneficiază de posibilitatea de a plăti jumătate din valoarea minimă a amenzilor din Codul rutier în termen de 15 zile. Dacă proiectul va fi implementat, această facilitate va fi eliminată pentru persoanele juridice, cu excepția amenzilor pentru nerespectarea obligației de a comunica datele de identificare ale șoferului unui vehicul în termenul indicat de către poliția rutieră sau poliția locală.

Continue Reading
La Top