URMĂREȘTE-NE

POLITICĂ

PSD: USR SĂ LE SPUNĂ ROMÂNILOR LA CE PROIECTE TREBUIE SĂ RENUNȚE ROMÂNIA ÎN URMA ACHIZIȚIEI DE VACCINURI ANTI-COVID

PSD a solicitat, săptămâna trecută, reprezentanților USR să le spună românilor la ce proiecte trebuie să renunțe România pentru a acoperi “gaura” de 800 de milioane de euro, făcută în urma achiziției de vaccinuri anti-Covid.

“În loc să ceară socoteală Guvernului cu privire la utilizarea fondurilor europene pentru finanțarea măsurilor de sprijin pentru populație și firmele românești, cei de la USR ar trebui să le spună cetățenilor la ce proiecte de investiții va trebui să renunțe România pentru a acoperi gaura de 800 de milioane de euro, dată bugetului de miniștrii USR, prin aprobarea achizițiilor aberante de vaccinuri anti-COVID-19 într-un număr care depășește de câteva ori populația eligibilă pentru vaccinare”, a transmis Partidul Social Democrat, prin intermediul unui comunicat de presă.

PSD consideră că afirmația USR potrivit căreia măsurile de sprijin pentru populație ar fi „o fantezie electorală” reflectă o atitudine cinică și disprețuitoare față de milioanele de români afectați de creșterea prețurilor la alimente și la energie.

“Acordarea voucherelor pentru alimente persoanelor cu venituri mici, precum pensionarii sau familiile cu copii, reprezintă o măsură necesară pentru atenuarea impactului economic negativ provocat de războiul din Ucraina. Catalogarea acestor măsuri drept „fantezii electorale” arată logica rudimentară a celor din USR, în contextul în care, în următorii doi ani, nu sunt programate niciun fel de alegeri în România”, mai precizează social-decmocrații în comunicatul de presă.

Continue Reading
La Top