URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PSD SUSȚINE CAPITALUL ROMÂNESC. S-A INSTITUIT OBLIGATIVITATEA CRITERIULUI VERDE LA LICITAȚII

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține producătorii români și companiile românești pentru a fi o prioritate în această perioadă.

“Mă bucur că am reușit să trecem de Camera Deputaților- cameră decizională, legea prin care instituim obligativitatea criteriului verde la licitații, după model european, prin care susținem capitalul românesc, și implicit comunitățile în care aceștia își desfășoară activitatea.

Concret, această lege inițiată de PSD, va da o șansă în plus firmelor românești de a participa cu succes la licitațiile publice ale statului. Astfel, în evaluarea ofertelor la licitații vor fi punctate suplimentar companiile capabile să asigure o poluare cât mai mică, ca urmare a unui traseu de transport cât mai scurt. Pe scurt: cu cât ești mai aproape cu marfa de destinație cu atât ești mai avantajat!

Am făcut această lege în urma întâlnirilor cu reprezentanții mediului de afaceri, care mi-au spus cum în Germania, de exemplu, un producător din Munchen este în mod clar mai avantajat la licitație decât unul român pentru că primește punctajul maxim pentru ”criteriul verde” (adică poluare redusă).

Asta vom face acum și în România! Companiile românești au nevoie de o susținere corectă din partea statului, mai ales în actualul context economic”, a precizat Ciolacu pe pagina sa de socializare.

Continue Reading
La Top