URMĂREȘTE-NE

SOCIAL

PROTOPOPIATUL CĂLĂRAȘI ȘI PRIMĂRIA MUNICIPIULUI, PARTENERIAT PENTRU AJUTORAREA REFUGIAȚILOR DIN UCRAINA

Primăria Municipiului Călărași și reprezentanții Protopopiatului Călărași au fost prezenți, în data de 23 martie a.c., la Isaccea, pentru a dona refugiaților din Ucraina produsele care le sunt necesare. Donațiile au fost depuse, temporar, la Biserica Sf. Gheorghe din Isaccea, condusă de preotul paroh Igor Padnevici, urmând ca acestea să fie direcționate către zonele de graniță. Primarul Călărașiului, Marius Dulce, a oferit detalii despre această campanie umanitară, în conferința de presă a Organizației Județene a PSD.

“Ieri (n.r. 24 martie a.c.), am avut o acțiune umanitară, în urma unui protocol pe care Primăria Călărași îl are cu Episcopia Sloboziei și Călărașilor, prin Protopopiatul Călărași, în care am implicat toate parohiile. Am strâns donații pentru refugiații din Ucraina și nu numai, pentru a merge într-o caravană umanitară în Ucraina. Am strâns, prin implicarea tuturor parohiilor din Călărași, alimente, haine, pături, în valoare de peste 120.000 de lei, care au fost duse la Isaccea. Le-am depozitat la Biserica Sf. Gheorghe și astăzi (n.r. 24 martie a.c.), au plecat către Ucraina, la Odessa, ca să putem susține oamenii care sunt în nevoie. Vom mai face astfel de acțiuni, dar e bine să ne implicăm cu toții și să sperăm că acest război se va termina”, a menționat Marius Dulce.

Graţie eforturilor depuse de oamenii care au sărit în ajutor, au fost colectate produse alimentare (conserve, produse ambalate – biscuiți, covrigei, napolitane etc), hrană pentru bebeluşi (lapte praf, cereale, piureuri), produse de igienă (săpun, șampon, pastă de dinți, periuțe de dinți, gel de duș, șervețele umede și uscate, scutece de copii – orice mărime, hârtie igienică, dezinfectanți, măști cu pliuri), apă plată îmbuteliată, medicamente, pături, prosoape, îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru copii şi adulţi.

Edilul municipiului Călărași mulțumește pentru implicare și sprijin părintelui protopop Viorel Dinu, preotului paroh Paul Anastase, preotului paroh Alexandru Badea, consilierului local Stelian Aldea şi colegilor săi din primărie.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top