URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

EDUCAȚIE RUTIERĂ ÎN RÂNDUL ELEVILOR DIN COMUNA DRAGALINA

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Dragalina au continuat activitățile în cadrul proiectului educațional „Dragalina – Te vrem în siguranță!”.

Peste 60 de elevi au fost prezenți în cadrul activităților desfăşurate de polițiști la Școala Generală nr. 1 Dragalina și la Grădinița cu program normal Dragalina din cadrul Liceului Tehnologic „Duiliu Zamfirescu”.

Cei mici au fost învățați de polițiști să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora și să aleagă locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă mașini (curtea școlii sau a grădiniței, parcuri, terenuri de sport), deplasarea trebuie realizată doar pe trotuar, iar pe drumurile unde nu există trotuare, să se circule întotdeauna pe partea stânga, cât mai aproape de marginea drumului.   

Totodată, polițiștii le-au prezentat copiilor regulile de circulație, semnificația indicatoarelor și a marcajelor rutiere și au discutat despre principalele cauze generatoare de accidente, aceștia înțelegând necesitatea și importanța respectării normelor rutiere.

Discuțiile au fost interactive, recomandările făcute fiind transmise într-o manieră mai puțin formală, prin metode interactive.

Prevenirea în rândul tinerilor este una din prioritățile polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top