URMĂREȘTE-NE

ADMINISTRAȚIE

VIDEO. PROIECTUL DE CUMPĂRARE A MICROBUZELOR ELECTRICE PENTRU ELEVII DIN CĂLĂRAȘI, ÎN LINIE DREAPTĂ. AU FOST SEMNATE CONTRACTELE

Proiectul care prevede cumpărarea de microbuze electrice pentru mai multe localități din România mai face un pas, după ce marți, 12 septembrie, au fost semnate contractele de achiziționare. Proiectul este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, iar la evenimentul de semnare a contractelor a participat și președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Prin semnarea contractelor pentru finalizarea achizițiilor de microbuze electrice pentru elevi, urmărim asigurarea unui acces egal la educație pentru copiii din România. Este un element central în viziunea proiectului România Educată și o prioritate asumată inclusiv, explicit prin noile legi ale educației. În calitate de ministru al Educației îmi propun să nu pierdem niciun leu care poate fi atras prin investițiile prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență”, a declarat Ligia Deca, ministrul Educației.

17 localități din Călărași vor beneficia de astfel de microbuze. Este vorba despre localitățile Ileana, Chiselet, Radovanu, Spanțov, Tămădau Mare, Alexandru Odobescu, Roseți, Valea Argovei și Curcani, care vor primi câte un singur microbuz, precum și de localitățile Borcea, Plătărești, Sărulești, Frumușani, Dragalina, Modelu, Mânăstirea și Vasilați, care vor primi câte două microbuze electrice.

Este de datoria noastră să asigurăm condiții decente pentru a învăța tuturor elevilor, indiferent unde s-au născut, la țară sau la oraș, într-o zonă mai mult sau mai puțin dezvoltată economic. Mai mult, este tot de datoria noastră să îi îndrumăm să își aleagă o carieră aici, în România. Doar așa, tinerii vor prefera să rămână, vor alege să își construiască un viitor aici”, a precizat prim-ministrul României, Marcel Ciolacu.

Școlile care nu au fost cuprinse în acest proiect, mai au o șansă să aplice pentru astfel de microbuze.

În perioada următoare, prin intermediul Ministerului Mediului, prin Fondul de Mediu, vor exista ale oportunități și alte apeluri prin care Consiliile Județene vor putea aplica pentru a crea noi oportunități pentru achiziționarea de microbuze școlare”, a menționat Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Valoarea totală a proiectului este de 250 de milioane de euro. Dintre aceștia, 6.1 milioane de euro reprezintă valoarea microbuzelor alocate județului Călărași.

Microbuzele electrice vor ajunge după semnarea contractului, iar noi vom face achiziția de pe piața liberă. Ca și estimare a timpului, într-un an de zile localitățile vor fi beneficiare ale acestor microbuze electrice pentru elevi”, declara președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, în urmă cu o lună, atunci când Ministerul Educației anunța lista finală cu proiectele admise.

Beneficiarii proiectului și-au asumat că vor asigura șofer pentru microbuzele electrice pe o perioadă de patru ani, precum și capacitatea de conectare la rețeaua de curent electric a școlii sau a primăriei.

FOTO: Facebook Consiliul Județean Călărași

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top