URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PROIECTUL AMBULATORIULUI DE LA CĂLĂRAȘI, ÎN LINIE DREAPTĂ

Reprezentanții autorităților județene au semnat miercuri, 30 august, contractul pentru realizarea unui ambițios proiect ce va aduce îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește asistența medicală și infrastructura urbană. Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, alături de administratorul public al județului, Bogdan Mihai, și directorul Direcției de Dezvoltare din subordinea CJ Călărași, Liliana Avram, au dat startul oficial lucrărilor noului Ambulatoriu și a unei parcări spațioase pe terenul existent al parcării din zona Spitalului Județean de Urgență Călărași.

Proiectul, ce va fi implementat prin colaborarea a două firme partenere, are ca scop extinderea capacității Ambulatoriului, dar și a facilităților de parcare, în vederea creșterii calității serviciilor medicale și a confortului pacienților.

“Această investiție vine ca o necesitate pe care CJ a văzut-o de multă vreme, împreună cu spitalul. Încercăm ca prin acest contract, în termen de 36 de luni, să extindem ambulatoriul și parcarea de la SJU. Acest amplasament este într-o parcare deja existentă din zonă. Vom demara lucrările în următoarea perioadă,” a declarat Vasile Iliuță, în cadrul evenimentului de semnare a contractului.

Proiectul cuprinde și soluții ingenioase de dezvoltare urbană, reprezentând un pas semnificativ în direcția îmbunătățirii infrastructurii locale. Administratorul public al județului, Bogdan Mihai, a subliniat că această investiție va aduce beneficii atât pentru cetățeni, cât și pentru sistemul medical:

“După cum știți, la un moment dat, aici se dorea și o pistă pentru elicopter, o parcare care să corespundă nevoilor de trafic din acea zonă. Pentru că am găsit oportunitatea de finanțare, după ce a apărut prin PNRR, am gândit un concept unic, în care am căutat extinderea Ambulatoriului și a parcării respective. Practic, prin această extindere, va fi înființat un nou laborator de radiologie, un CT nou, un RMN nou, o pasarelă de trecere de la etajul 1 al laboratorului către ambulatoriu și parcarea deasupra acestui Ambulatoriu.” a menționat Bogdan Mihai.

Proiectul se adaptează nevoilor comunității locale, acordând atenție aspectelor de sănătate, dar și celor de mobilitate și accesibilitate. Încheierea contractului și demararea lucrărilor marchează o etapă importantă în dezvoltarea județului Călărași.

Continue Reading
La Top