URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PROIECT DESTINAT TINERILOR CARE AU NEVOIE DE UN LOC DE MUNCĂ

Proiectul “Time For Neets” este finanțat în cadrul Programului Operațuinal Capital Uman 2014 – 2020, Componenta 1 Viitor Pentru Tinerii Neets, axa prioritară 1 – Inițiativa “Locuri de muncă pentru tineri”. Având ca obiectiv principal al proiectului creșterea gradului de ocupare a 372 de tineri neets șomeri, cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani, înregistrați la Serviciul Public de Ocupare din regiunea Sud Muntenia, cu accent pe cei din categorii defavorizate.

“Proiectul constă, în primul rând, în a da o mână de ajutor tinerilor. Noi avem mari speranțe de la acest proiect, deși nu este ușor să îi atragem. Valoarea totală a proiectului este de aproape de un milion de euro, în care noi, liderul de parteneriat, avem o cotă de 40%.” -ne spune, Cristian Ovanisof, Manager de Proiect.

Bugetul total al proiectului este de 4,582,341.31 de lei, parteneri fiind Ova Work & HR Service S.R.L.; Euro Jobs S.R.L. și Centrul Regional de Formare Profesională al Adulților Călărași. Perioada de implementare a proiectului este din luna august 2022 până în decembrie 2023.

Grupul țintă al proiectului sunt cei 372 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani, care nu au un loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională din Regiunea Sud-Muntenia (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman).

„Partea de formare profesională va fi realizată de către CRPFA Călărași , fiind și obiectul nostru principal de activitate în acest proiect. Vor fi incluse și măsuri de orientare în carieră, formare profesională și sprijin financiar pentru înființarea a 9 afaceri care vor fi și finanțate ulterior. Elevii vor fi consiliați și după analiza planurilor de afaceri care vor fi depuse, 9 dintre acestea vor fi finanțate cu sume nerambursabile din partea Uniunii Europene.” -a declarat pentru Canal Sud, Ruxandra Bircă, Director CRPFA Călărași.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top