URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PROGNOZA METEO PENTRU IARNA 2022-2023

Mega-erupţia unui vulcan aduce anomalii termice, cu coduri roşii, temperaturi siberiene, dar şi zile cu căldură excesivă.

 Pe 15 ianuarie 2022, în Pacificul de Sud a avut loc cea mai puternică erupție vulcanică din istoria recentă. Vulcanul Hunga Tonga a aruncat cantități uriașe de vapori de apă până în stratosferă. Unii cercetători cred că acest lucru ar putea influența circulația atmosferică care va afecta vremea la noi, iarna următoare.

Blocarea circulației ciclonilor în lunile de iarnă poate – dar nu este obligatoriu – să ducă la condiții meteo destul de reci în Europa. În acest caz, încălzirea declanșată de vaporii de apă de la vulcanul din Pacificul de Sud ar putea avea ca rezultat în Europa o iarnă rece medie sau sub medie.

Deoarece erupția vulcanică submarină din Hunga Tonga este un fenomen cu multe caracteristici speciale care nu a mai fost observat în această dimensiune până acum, toate concluziile trase în urma acestui eveniment trebuie evaluate cu mare precauție.

De exemplu, un sistem de presiune ridicată blocat ar putea duce la o vreme de iarnă foarte blândă în Europa, dacă s-ar ancora deasupra sud-estului Europei în loc de insulele britanice. În plus, efectele preconizate asupra Oscilației Nord-Atlantice ar putea să nu se materializeze sau să fie amânate până în primăvară, astfel încât iarna să fie mai atlantică, adică ușoară și umedă.

Exista probabilitate destul de mare să avem parte de o iarna mai blândă. Aceste estimari nu exclud posibilitatea să avem intervale pe parcursul iernii în care să vorbim de tempetaruri minine de -15 grade sau de precipitaţii mai abundente. -a dezvăluit directorul ANM.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top