URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

PROFESORII NU VOR MAI FI DAȚI AFARĂ DIN ÎNVĂȚĂMÂNT DACĂ AGRESEAZĂ ELEVI

Legea Educației 2023 aduce schimbări semnificative în ceea ce privește disciplina în școli: profesorii nu vor mai putea fi concediați din sistemul de învățământ în cazul în care recurg la agresiuni împotriva elevilor. Noile prevederi intră în vigoare începând cu data de 3 septembrie și au stârnit dezbateri intense în rândul comunității educaționale.

Potrivit acestor modificări, profesorii care folosesc violența fizică sau agresiunea verbală împotriva elevilor nu vor mai fi supuși sancțiunii desfacerii contractului de muncă și interzicerea exercitării activității didactice pentru o perioadă de 10 ani, așa cum era reglementat anterior. Astfel, acești profesori vor putea să rămână la catedră, chiar și după comiterea unor astfel de fapte.

Această decizie a stârnit controverse și îngrijorări în rândul părinților, elevilor și cadrelor didactice. Organizațiile educaționale și asociațiile de părinți au exprimat temerea că eliminarea sancțiunilor severe pentru agresiunea asupra elevilor ar putea crea un mediu nesigur și dezorganizat în școli.

Pe de altă parte, susținătorii noilor legi argumentează că pedepsele mai blânde pentru profesori ar putea contribui la reducerea tensiunilor și la crearea unui cadru mai favorabil pentru gestionarea situațiilor dificile în sălile de clasă. Cu toate acestea, opinia publică este împărțită în ceea ce privește impactul acestei schimbări și dacă ea va conduce cu adevărat la o îmbunătățire a mediului de învățare.

În contextul acestor modificări legislative, se prefigurează dezbateri aprinse între părțile interesate și probabil că subiectul va continua să fie discutat în profunzime, pe măsură ce noile reglementări își vor face simțită prezența în sistemul educațional din țară.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top