URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PRODUSELE DIN TUTUN ÎNCĂLZIT CU AROME, INTERZISE ÎN ROMÂNIA

Guvernul României a adoptat o Ordonanță de Urgență ce extinde interdicția aromei în produsele din tutun încălzit, cuprinzând și elementele precum filtrele, hârtiile, ambalajele și capsulele.

Ministerul Sănătății subliniază că aceste reglementări au scopul de a informa corect consumatorii cu privire la efectele utilizării produselor din tutun încălzit, prin introducerea unei etichetări adecvate.

Adoptarea acestei ordonanțe este motivată de creșterea vânzărilor de produse din tutun încălzit, care au depășit 2,5% din totalul vânzărilor de produse din tutun la nivelul Uniunii Europene. De asemenea, noile pachete de țigarete cu tutun încălzit vor prezenta imagini de avertizare menite să conștientizeze fumătorii asupra riscurilor asociate acestui obicei.

Robert Țiganilă, medic primar pneumolog, a oferit informații esențiale despre impactul acestora asupra sănătății. Acesta a subliniat, conform studiilor, că dispozitivele care încălzesc tutunul prezintă riscuri similare cu cele ale țigărilor normale, atrăgând atenția asupra nocivității acestora pentru organismul uman.

“Studiile nu au demonstrat că tutunul încălzit este mai puțin dăunător decât țigara normală. Peste 20 de substanțe nocive din tutunul încălzit se găsesc într-o cantitate mai mare în noile țigarete apărute pe piață. Bolile la care ne supunem consumându-le sunt: iritațiile căilor respiratorii, bronșită cronică, cancer pulmonar și multe altele” a declarat acesta, pentru Canal SUD.

Majoritatea călărășenilor, chiar dacă nu sunt fumători, sunt de părere că noile țigări prezintă riscuri mai mari decât cele obișnuite.

Continue Reading
La Top