URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PRODUCȚIA DE ENERGIE DIN SURSE REGENERABILE – INVESTIȚII DE 500 DE MILIOANE DE EURO

𝗣𝗢𝗜𝗠: 𝗚𝗵𝗶𝗱𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲 𝘀𝗼𝗹𝗶𝗰𝗶𝘁𝗮𝗻𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗳𝗶𝗻𝗮𝗻𝘁̦𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗶𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝘁̦𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗮𝘂𝘁𝗼𝗿𝗶𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝗲 𝗹𝗼𝗰𝗮𝗹𝗲 𝗶̂𝗻 𝗽𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰𝘁̦𝗶𝗮 𝗱𝗲 𝗲𝗻𝗲𝗿𝗴𝗶𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝘀𝘂𝗿𝘀𝗲 𝗿𝗲𝗴𝗲𝗻𝗲𝗿𝗮𝗯𝗶𝗹𝗲, 𝗶̂𝗻 𝗰𝗼𝗻𝘀𝘂𝗹𝘁𝗮𝗿𝗲 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝗮̆
Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, a lansat în consultare publică Ghidurile Solicitantului pentru investiții în producția de energie din surse regenerabile – autorități publice locale. Bugetul alocat acestui tip de investiții este de 500 milioane euro, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (#POIM).
Această măsură are ca obiectiv creşterea ponderii energiei regenerabile în totalul consumului de energie primară, ca rezultat al investiţiilor de creştere a puterii instalate de producere a energiei electrice şi termice din resurse regenerabile mai puţin exploatate. De asemenea, se urmărește reducerea emisiilor de carbon în atmosferă generate de sectorul energetic prin înlocuirea unei părţi din cantitatea de combustibili fosili consumaţi în fiecare an (cărbune, gaz natural).
„Urmare acestor apeluri, primăriile au posibilitatea să acceseze fonduri europene pentru gestionarea costurilor cu serviciile publice în domeniul educației, sănătății, inclusiv alimentarea cu energie termică a populației, iluminatul public sau transportul public de călători. Măsurile vizează independența energetică pentru autoritățile publice locale, astfel încât costurile cu utilitățile să poată fi gestionate eficient”, a explicat ministrul Marcel Ioan Boloș.

Continue Reading
La Top