URMĂREȘTE-NE

TIMP LIBER

PRIORITĂȚI ȘI OBIECTIVE ÎN ANUL 2024, LA ZOO CĂLĂRAȘI

În anul 2024, Grădina Zoo se pregătește să găzduiască cea de-a doua ediție a evenimentului “Veterinarul de la Zoo”, dornică să transforme această experiență în ceva cu adevărat memorabil. Cu un program strategic solid și angajamentul ferm al echipei de medici veterinari și tehnicieni specializați, Grădina Zoo își propune să continue să ofere îngrijire de înaltă calitate pentru toate animalele sale, respectând în același timp standardele de bunăstare și conservare.

“Pentru anul 2024, Grădina Zoo  din Călărași, are mai multe obiective, cel mai apropiat eveniment pe care o să îl avem la Complexul de Agrement Zoo din Călărași va fi “Veterinarul de la Zoo”, cea dea doua ediție, anul acesta încercăm să facem ceva deosebit, ne dorim să avem mult mai mulți participanți, anul trecut au participat aproximativ 2.700 de copii și cadre didactice. Cel mai important obiectiv este acela de a avea grijă de toate animalele de la Zoo, Grădina Zoo are un program strategic bine stabilit pe care îl respectăm cu strictețe, cu ajutorul medicului veterinar, cu care avem un contract de prestări servicii, dar și tehnicieni veterinari din cadrul complexului. Avem câteva etape bine stabilite în care ne ocupăm de anumite categorii de animale”, a declarat Valentina Blebea, directorul Complexului de Agrement Zoo Călărași.

Printre prioritățile majore ale Grădinii Zoo în acest an se numără implicarea activă în educația comunității, atragerea unui număr crescut de vizitatori, și consolidarea poziției sale ca o atracție turistică de prim rang. Cu un număr în continuă creștere de vizitatori în ultimii ani și un sprijin solid din partea comunității locale, Grădina Zoo este hotărâtă să-și extindă impactul și să își împărtășească povestea fascinantă cu o audiență și mai largă. Un alt obiectiv îndrăzneț pentru acest an este realizarea unui film documentar ce va captura frumusețea și istoria Grădinii Zoo din Călărași. Cu sprijinul comunității locale și bogăția arhivei personale a locuitorilor, acest proiect se anunță a fi un omagiu adus trecutului și prezentului plin de viață al acestei locații emblematice.

“Prioritățile pentru Zoo, în anul 2024, sunt multe, pe lângă îngrijirea animalelor, avem și alte priorități. Prioritatea numărul unu ar fi să aducem cât mai mulți copii aici la Zoo, să ne implicăm în cât mai multe proiecte educative la nivel local și nu numai. O altă prioritate este să creștem numărul de vizitatori, ne mândrim că suntem într-o continuă creștere a numărului de vizitatori, în ultimii 3 ani, anul trecut am avut aproximativ 83 de mii de adulți și copii care ne-au trecut pragul, în realitate au fost mai mulți, pentru că noi avem multe evenimente pe care le-am organizat cu intrare gratuită. Ce ne mai dorim foarte mult este să facem din Grădina Zoo o atracție turistică importantă pentru că realmente este un loc frumos, anul trecut am avut foarte multe grupuri din București, aceștia ne-au lăudat pentru îngrijirea pe care o au animalele dar și pentru locul pe care îl avem. O altă prioritate ar fi realizarea unui film documentar pentru Zoo, este un loc cu o istorie destul de interesantă, dat fiind faptul că este înființată în anul 1980, avem o istorie în spate, ne-am gândit să facem apel la comunitatea călărășeană să ne pună la dispoziție din arhiva personală, fotografii pe care le-au făcute în această locație, vom lansa un proiect în această direcție, mai avem nevoie de puțin timp să ne organizăm”, a declarat pentru Canal SUD, Maria Cosmina Ilie, reprezentant Complex de Agrement Zoo Călărași.

Continue Reading
La Top