URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PRINDERE ÎN FLAGRANT ȘI PERCHEZIȚII, ÎNTR-UN DOSAR DE ÎNȘELĂCIUNE PRIN METODA ACCIDENTUL

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 14 au desfășurat o acțiune de prindere în flagrant delict a doi bărbați și au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, în vederea destructurării unui grup specializat în înșelăciuni prin metoda accidentul.

Astfel, la data de 12 februarie 2023, polițiștii au prins în flagrant delict 2 bărbați, în județul Vrancea, la scurt timp după ce ar fi primit 11.000 de lei de la o femeie, în vârstă de 79 ani, din județul Buzău, după ce, în prealabil, fusese indusă în eroare, cu privire la faptul că fiul ei a suferit un accident, iar pentru intervenția medicală trebuia să achite 50.000 de lei.

Concomitent, cu sprijinul I.P.J. Constanța, au fost puse în aplicare 2 mandate de perchezitie domiciliară la două locații, din județul Constanța, fiind depistat un al treilea bărbat, precum și bunuri cu valoare probatorie și obiecte vestimentare purtate la comiterea faptelor.

Cu privire la aceștia s-a stabilit faptul că sunt bănuiți de comiterea a 2 alte infracțiuni de înșelăciune, în București, la data de 1 februarie 2023, de unde ar fi fost sustrași aproximativ 30.000 de lei și în județul Constanța, la data de 11 februarie 2023, de unde at fi fost sustrași 11.000 de lei, prin același mod de operare.

De asemenea, din cercetări s-a stabilit faptul că bărbații ar fi fost sprijiniți de alte două persoane încarcerate într-un penitenciar.

Totodată, la data de 14 februarie 2023, fiind extinse cercetarile privind activitatea infracțională a grupului, polițiștii Secției 14, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Poliției Capitalei și al I.P.J. Constanța au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară în județul Constanța, fiind depistată o femeie bănuită în cauză și identificate mai multe mijloace de probă.

Persoanele depistate au fost conduse la sediul secției, 3 dintre ele fiind reținute pentru 24 de ore, ulterior fiind arestate preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Continue Reading
La Top