URMĂREȘTE-NE

ADMINISTRAȚIE

PRINCIPALELE INVESTIȚII ALE CONSILIULUI JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI, DERULATE ÎN ACEST AN

Vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Ion Samoilă, a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, derulată la sediul PSD, în data de 17 martie a.c., despre stadiul principalelor investiții ale acestei instituții. Este vorba despre rețelele tehnico-edilitare de la locuințele ANL, care sunt aproape finalizate, Palatul Administrativ, portul turistic, podul de la Radovanu, podul peste brațul Borcea, modernizarea Spitalului Județean de Urgență Călărași și a drumurilor județene.

“Vreau să încep prin a vă informa că luni (n.r. 21 martie a.c.) avem convocată, la Consiliul Județean, o ședință ordinară. Am avut o solicitare, din partea consilierilor, să prezentăm un stadiu fizic al investițiilor și care este programul pe anul acesta. Mă folosesc de acest prilej să vă informez, înainte de ședința de Consiliu Județean, pentru că este un subiect de interes și să vă spun că investițiile la Consiliul Județean se derulează.

Avem rețelele tehnico-edilitare de la locuințele ANL care sunt aproape finalizate. Deja avem solicitare din partea constructorului să desemnăm comisia de predare, deci se finalizează rețelele.

La Palatul Administrativ, ați văzut, se lucrează la acoperiș, este în stadiu de aproape 80%. Deja am avut o întâlnire tehnică de lucru cu constructorul și am stabilit deja programul pentru luna viitoare. Se  lucrează și la interior, dar momentan trebuie să închidem acoperișul că nu plouă, dar ne așteptăm, totuși, să vină și ploile și să nu ne afecteze lucrările pe care le desfășurăm la Palatul Administrativ.

La portul turistic, deja s-au bătut planșele ca să putem să creăm, pe timp de primăvară-vară, front de lucru, astfel încât apa sperăm să nu crească și să nu intre în bazinul deja săpat, care este adus aproape la cotă. Deci se lucrează, este un stadiu destul de bun față de graficul pe care l-am convenit.

Legat de Spitalul Județean de Urgență Călărași, avem un proiect care este în derulare, avem în evaluare oferta. Urmează, în scurt timp, să dăm câștigătorul și să se apuce de creșterea eficienței la corpurile A, B, C, D.

Referitor la Podul de la Radovanu, sperăm ca în perioada următoare să nu mai avem probleme cu înghețul și dezghețul, pentru că sunt acolo de efectuat niște lucrări care nu se pot realiza pe timp călduros. Sperăm să nu avem temperaturi negative nici ziua, nici noaptea. Contractul este prelungit în luna mai, dar noi sperăm ca mai devreme cu o lună să finalizăm Podul peste Argeș.

Avem deja la spital finalizate instalația de gaze naturale, este și recepționată. Modernizarea corpului 3 e finalizată în proporție de 99%. Avem în elaborare și depuse pe programul Anghel Saligny un număr de 7 drumuri județene, care sunt în diferite stadii. Mai avem clarificări, se mai depun, dar părerea mea este că în funcție de sumele alocate o să vedem și o să stabilim care este prioritatea din cele 7, dacă nu putem să le băgăm pe toate.

Podul peste Borcea este prins în lista de investiții și am depus cerere. Deja pe POIM avem drumul 402, care este realizat în proporție de 82%. În luna mai, avem termen de finalizare și sunt convins că o să reușim să îl finalizăm.

 În rest, avem mai multe proiecte pe care le-am propus. Urmează să le depunem în funcție de cum se deschid axele.

Închei prin a vă spune că, la această oră, cea mai mare problemă în derularea contractelor este această creștere pe care nu a avut-o nimeni în vedere. Noi avem contracte semnate în urmă cu un an, cu doi ani de zile. Nimeni nu putea să prevadă o astfel de creștere la materiale, la carburanți și chiar și la manoperă. După cum știți, avem Ordonanța 15, care deja este depășită și avem informații că o să se modifice, pentru a actualiza Ordonanța 15, ca să putem să nu blocăm constructorii și să putem să ducem investițiile la bun sfârșit.

În Consiliul Județean, avem o atmosferă de lucru, ne înțelegem. Bugetul așa cum este, trebuie să avem priceperea să îl punem în aplicare“, a subliniat Ion Samoilă.

Continue Reading
La Top