URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PRIMARUL MARIUS DULCE REFUZĂ O DEZBATERE ȘI SPUNE CĂ NU SE SIMTE VINOVAT REFERITOR LA ÎNTÂRZIEREA PROIECTULUI STRĂZII BUCUREȘTI

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a fost joi prezent într-o conferință de presă susținută la sediul Partidului Social Democrat (PSD) Călărași. După ce a prezentat ultimele noutăți referitoare la activitatea sa, acesta a primit întrebări din partea jurnaliștilor. Una dintre întrebări a fost cea referitoare la invitația lui Alin Drăgulin la o dezbatere, invitație deja lansată în spațiul public. Primarul Marius Dulce a precizat că nu dorește o dezbatere și este dispus la un dialog abia după alegeri.

Nu, nu știu de ce aș face. Ce să discut eu cu, aș spune acum, omul cu șobolanul? A luat șobolanul din curte și l-a dus în stradă. Ce să discutăm în dezbare publică? Pentru că eu nu mi-am luat concediu, deja de la ora 08.00 – 08.30 sunt în Primărie până la ora 17.00, de la ora 17.00 trebuie să intru în campanie. Dânsul să își facă campanie, să își spună proiectele, iar după 10 (n.r. iunie) putem discuta”, a declarat Marius Dulce, primarul municipiului Călărași.

Campania electorală durează până la data de 8 iunie, timp în care candidații își prezintă planul de guvernare alegătorilor. Întrebat dacă consideră că cetățenii au, totuși, dreptul la o dezbatere, primarul Marius Dulce a răspuns că „cetățenii merită dezbaterea cu noi, în primul rând, când ne ducem să prezentăm în fața dânșilor ceea ce vrem să facem, iar dânsul trebuie să prezinte în fața cetățenilor ceea ce vrea să facă”, a mai precizat Marius Dulce.

Totodată, în cadrul aceleiași conferințe, primarul municipiului Călărași a fost întrebat dacă se simte vinovat despre faptul că unul dintre cele mai importante proiecte ale mandatului său, modernizarea străzii București, nu a fost finalizat la termen și încă se lucrează la el.

Nu mă simt vinovat, pentru că dumneavoastră ați uitat că de când am început și toate discuțiile acestea cu strada București, gândiți-vă că un an de zile a fost pandemie, șapte luni ne-am blocat că a venit războiul și a fost creștere de prețuri. Eu mi-aș fi dorit de foarte mult și e un regret că nu au reușit să termine până la 30 decembrie (n.r. 2023), dar ideea este că trebuia să închidem proiectul, trebuia să îl facem, iar de multe ori ceea ce își dorești nu se poate îndeplini dacă depinde de alții”, a spus primarul municipiului Călărași.

Termenul inițial al proiectului a fost decembrie 2023. Pentru că nu a fost terminat la timp, proiectul a fost însă fazat pentru a nu se pierde finanțarea. De asemenea, edilul a fost întrebat dacă acei „alții” despre care a amintit vor fi trași la răspundere pentru întârzieri.

Păi nu, că este legal, nu era vorba întârziere. De comun acord, era și vina noastră și vina lor, trebuia să găsim o modalitate amiabilă să ducem mai departe această lucrare”, a menționat Marius Dulce, primarul municipiului Călărași.

Proiectul străzii București este finanțat prin Programul Operațional Regional și are o valoare de peste 46 de milioane de lei.

Continue Reading
La Top