URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PRIMARUL COMUNEI MÂNĂSTIREA: VOM DEPUNE, PE PNRR, PROIECT PENTRU ACHIZIȚIONAREA A DOUĂ MICROBUZE ELECTRICE

Infrastructura rutieră a comunei Mânăstirea, din județul Călărași, nu se află în parametri normali, după cum recunoaște primarul Marian Iancu. Acesta susține că motivul este procesul de extindere a rețelei de canalizare, din localitate, care s-a încheiat recent. După această etapă, va avea loc și asfaltarea pe care toți cetățenii comunei o așteaptă.

La această dată, infrastructura rutieră din comuna Mânăstirea nu este la parametrii pe care ni i-am dori. De ce? Pentru că s-a încheiat procesul de extindere a canalizării și după această etapă va veni și asfaltarea pe care toți cetățenii o doresc. E vorba de asfaltare, șanțuri pentru apele pluviometrice și toate cele necesare”, a subliniat sursa citată.

Peste 650 de elevi învață în școlile din comuna Mânăstirea

În ceea ce privește educația, Marian Iancu ne-a precizat că va depune pe Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) un proiect pentru a achiziționa două microbuze electrice, destinate celor peste 650 de elevi din comună.

La nivelul comunei Mânăstirea, funcționează două școli cu program normal și trei grădinițe. Avem un număr de peste 650 de elevi. Avem două microbuze școlare. Vom depune, pe PNRR, proiect pentru achiziționarea a două microbuze electrice, pentru a ne încadra și noi în normele de poluare. Activitatea școlară se desfășoară în condiții normale spre bine”, a punctat Marian Iancu.

Încasări ale taxelor și impozitelor locale mai mult decât mulțumitoare

Edilul se laudă că, încă de la începutul acestui an fiscal, locuitorii comunei s-au prezentat, în număr mare, la sediul primăriei, pentru a-și achita taxele și impozitele locale, mai ales că aceștia beneficiază de o bonificație de 10% dacă își plătesc dările până la data de 31 martie 2022.

La această dată, stăm chiar foarte bine cu încasările. Au fost încasări mai mult decât mulțumitoare. Plățile impozitelor și taxelor la primărie se pot face și online, și prin sistem banking. Lumea, la această dată, plătește. E un obicei, la Mânăstirea, ca în primele trei luni de zile să se plătească foarte mult, să se achite foarte mult din datoriile cetățenilor față de Consiliul Local, față de bugetul local și asta se întâmplă poate și pentru că există bonificația de 10% de care beneficiază cetățenii care achită, în această perioadă, dările”, a conchis primarul comunei Mânăstirea, Marian Iancu. (Georgiana ȘERBAN)

Primarul comunei Mânăstirea, Marian Iancu

Sursa foto principal: telem.ro

Continue Reading
La Top