URMĂREȘTE-NE

BREAKING NEWS

PRIMARII PSD PICHETEAZĂ PREFECTURA

Primarii PSD Călărași pichetează în acest moment Prefectura Călărași. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că prefectul județului Călărași a atacat ieri, 16 decembrie, imediat după aprobarea în ședința de Consiliu Județean, Proiectul de hotărâre privind repartizarea cotei de 6% pentru UAT-uri. În acest moment, primarii au fost primiți de prefect pentru discuții.

Actualizare, ora 16:15: Pichetarea Prefecturii de către primarii PSD a întors decizia prefectului liberal al județului Călărași de a ataca hotărârea de acordare a sumelor pentru cofinanțarea proiectelor pentru bugetele primăriilor, a anunțat vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Mihăiță Beștea.

O victorie meritată a Consiliului Județean Călărași și a liderilor comunității nemulțumiți de politica liberală. Pentru Oltenița, zonă pe care o reprezint, am reușit să negociez suma de 14 miliarde lei”, a scris sursa citată, pe Facebook.

Președintele PNL Călărași, Ciprian Pandea, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc în data de 17 decembrie a.c., că în urma discuției cu edilii care au pichetat Prefectura, s-a ajuns la o înțelegere, astfel că, în această zi, la ora 12:00, la sediul CJ, a avut loc o ședință extraordinară, proiectul de hotărâre privind repartizarea cotei de 6% pentru UAT-uri fiind, în cele din urmă, aprobat de consilierii județeni.

Tocmai ce m-am întors de la prefectură cu domnul prefect Barbu. Am avut o întâlnire cu o delegație de vreo 15-20 de primari PSD. Am discutat cu domniile lor, am relatat discuția și înțelegerea de la nivel central, conform căreia primarii PNL obțineau 38% din cei 6%, iar PSD 62%. Din păcate, președintele Consiliului Județean Vasile Iliuță nu a vrut să respecte înțelegerea, iar domnul prefect a fost nevoit să atace hotărârea. Astăzi, în urma discuției cu domnii primari, am convenit, pentru binele județului, e bine să ne respectăm palma bătută la București, motiv pentru care fix în acest moment se desfășoară o ședință extraordinară de Consiliu județean, unde și consilierii PNL și consilierii PSD vor vota pentru cheltuierea celor 6% pentru dezvoltarea județului Călărași. (…) Începând cu ora 09.00, domnul consilier județean George Chiriță s-a aflat în biroul vicepreședintelui Beștea, și am spus să nu plece de acolo până când nu se respectă ce s-a stabilit la nivel național. Colegii mei primari PNL au stabilit repartizarea celor 38%, iar George Chiriță s-a asigurat să se respecte ce am stabilit. Pentru că, repet, este incredibil ca patru oameni maturi (n. r. Ciprian Pandea, Vasile Iliuță, Marcel Ciolacu și Paul Stănescu) să stabilească ceva, să bată palma, și cineva să nu respecte. Scuzați-mă, dar băieții șmecheri care cred că pot veni într-o conferință de presă și să spună orice, să jignească, să se gândească bine că în politică cel mai important este cuvântul, și dacă nici cuvântul nu-l mai avem, ar trebui să ne ducem acasă. Ieri, total dezgustat, l-am sunat pe Paul Stănescu, ori respectăm, că suntem în coaliție, ori fiecare e pe treaba lui, dar nu poți veni în conferință de presă că PNL nu vrea și nu face, când tu nu-ți respecți cuvântul. Astăzi, din câte știu, primarii PSD l-au mandatat pe vicepreședintele Beștea să îi explice domnul Iliuță că trebuie să respecte înțelegerea, pentru că oricum PNL a cedat, tocmai în ideea deblocării situației. Sper ca asta să fie o lecție pentru actualul președinte Iliuță, mai ales că va veni și Anghel Saligny și sper să avem o colaborare bună, astfel încât să atragem în județul Călărași investiții cât mai multe. Să lăsăm joaca asta de-a șoarecele și pisica”, a precizat Pandea.

Prefectul județului Călărași, Valentin Barbu, a afirmat următoarele, cu privire la mult disputata hotărâre de Consiliu Județean privind repartizarea sumelor de 6% pentru primării: “Vreau să vă readuc în memorie și să spun foarte clar, discuția asupra repartizării acestor sume, din cei 6 la sută, a fost stabilită aici, la sediul PNL, în 24 august, când președintele Iliuță a venit și a discutat cu domnul președinte Pandea și au stabilit. În ședința din 25 august, când domnul secretar general adjunct al Guvernului Mircea Abrudan a fost prezent la Călărași, la o ședință de promovare a PNI Anghel Saligny, ședință la care au participat aproiximativ 30 de primari din tot județul, domnul președinte Iliuță a spus că respectă înțelegerea. A doua zi, când urma o ședință de Consiliul județean, când l-am sunat, nici nu a mai răspuns la telefon. Ce s-a întâmplat probabil va rămâne în istoria nefastă a administrației publice locale, prin cele 6 hotărâri de CJ pe care le-a promovat într-un dispreț total, și spun asta pentru că a dat și 10 la sută din sumă pentru 28 de primării PNL și 90% pentru primarii PSD. Nu e în regulă, mai ales în această coaliție. Inclusiv acum două zile, a explicat domnul președinte Pandea, după ce s-a ajuns la o înțelegere la nivel național, către primăriile PNL, inclusiv Primăria Budești, au mai dispărut 26 de miliarde. Din fericire, astăzi primarii au discutat între ei, au venit, la prefectură, majoritatea PSD, toți au fost de acord, după explicațiile președintelui Pandea cu privire la înțelegerile de la București, să se respecte ce s-a stabilit. Toată lumea a fost de acord. Ceea ce s-a și întâmplat, înțeleg că avem anexa aprobată cu 27 de voturi pentru, inclusiv președintele Iliuță a votat pentru. Important e că am ajuns în acest stadiu.”

Continue Reading
La Top