URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PRIMĂRIA FUNDENI: RECOMANDĂRI PENTRU PERIOADA CANICULARĂ

În contextul caniculei, primăria comunei Fundeni recomandă cetățenilor să ia măsuri pentru a-și proteja sănătatea:

1. DEPLASĂRI: Planificați-vă deplasările în primele ore ale dimineții sau seara, preferabil prin zone umbrite, și alternați deplasarea cu repausul în spații cu aer condiționat, cum ar fi magazinele sau spațiile publice.

2. EVITAȚI ZONELE AGLOMERATE SI EXPUNEREA LA SOARE, mai ales în intervalul orar 11:00 – 18:00, și evitați efortul fizic intens în această perioadă

3. ÎMBRĂCĂMINTE: Purtați haine lejere, subțiri și deschise la culoare, purtati pălării și ochelari de soare pentru protecție suplimentară4. HIDRATARE: Asigurați-vă că beți 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, inclusiv apă, sucuri naturale din fructe și ceaiuri calde (soc, mușețel, urzici).

5. ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ: Consumați fructe și legume, cum ar fi pepene, prune, roșii, și mențineți o alimentație echilibrată și variată, cu accent pe produsele cu valoare calorică mică.

6. EVITAȚI BAUTURILE CE CONTIN COFEINĂ sau ZAHAR în cantități mari.

7. ALCOOL: Nu consumați alcool, inclusiv bere, deoarece poate duce la deshidratare și crește riscul de suferi de caniculă.

8. ÎNGRIJIRE PENTRU CEI VÂRSTNICI ȘI PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI: Mențineți legătura cu cei în vârstă, rudele, vecinii și persoanele cu dizabilități, oferindu-le asistență în caz de nevoie.

9. COPII ȘI ANIMALE DE COMPANIE: Nu lăsați copiii sau animalele de companie singuri în autoturisme în timpul zilelor caniculare.10. CONSULTAȚI MEDICUL DE FAMILIE: Dacă resimțiți orice semn de suferință, vă rugăm să cereți sfatul medicului de familie, mai ales în cazul copiilor.🚑

  1. TRATAMENT MEDICAL: Persoanele care suferă de afecțiuni medicale să-și continue tratamentul conform indicațiilor medicului, iar în perioada caniculară să se consulte cu medicul pentru a adapta schema terapeutică la condițiile atmosferice
  2. LOCUL DE MUNCĂ: Pentru a ameliora condițiile la locul de muncă, reduceți intensitatea și ritmul activităților fizice, alternați efortul dinamic cu cel static și luați pauze în locuri umbrite sau bine ventilate.
    “Vă încurajăm să respectați aceste recomandări pentru a vă menține sănătatea și bunăstarea în timpul acestei perioade călduroase. Cu grijă și responsabilitate,” este mesajul postat pe pagina de socializare al Primăriei Fundeni.

Continue Reading
La Top