URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PRIMĂRIA CĂLĂRAȘI IDENTIFICĂ SPAȚII PENTRU CONSTRUIREA DE PARCĂRI ȘI LOCURI DE JOACĂ

Reprezentanții Primăriei Municipiului Călărași, în frunte cu edilul Marius Dulce, au efectuat, în data de 1 februarie a.c., o vizită de lucru, în anumite zone ale orașului, în vederea identificării de noi locații care să găzduiască parcări de reședință. De asemenea, primarul a vizitat și Bazarul Big, pentru a inspecta stadiul lucrărilor la noua clădire. Execuția lucrărilor a întârziat, din cauză că prețurile la energie și materiale de construcții au crescut, fiind necesară renegocierea contractului cu constructorul.

“Împreună cu colegii mei din cadrul primăriei şi Serviciului Public Pavaje Spaţii Verzi am luat la pas zona cuprinsă între străzile Florilor, Nufărului, Macului şi Zăvoiului pentru a identifica noi locaţii care să găzduiască viitoare parcări de reşedinţă. De asemenea, pe cele existente le vom moderniza pentru a da curs tuturor solicitărilor transmise deja de cetăţenii care locuiesc în acest perimetru. În plus, intenţionăm în acest an să reabilităm străzile menţionate şi trotuarele aferente, pentru a închide zona, creând spaţii moderne, civilizate”, notează primarul Călărașiului, Marius Dulce, pe o rețea de socializare.

Locuri de joacă între blocuri

Sursa citată a reiterat faptul că primăria dorește să amenajeze locuri de joacă între blocuri, oferind astfel posibilitatea copiilor de a petrece, în siguranță, aproape de casă, mai mult timp în aer liber.

Vă asigur că în perioada următoare ne vom afla în mai toate zonele din municipiu pentru a identifica spaţiile care se pretează pentru amenajarea de parcări şi locuri de joacă pentru cei mici, priorităţile noastre declarate pentru acest an”, a adăugat Dulce.

Modernizarea Bazarului Big se estimează a fi finalizată în martie 2022

Modernizarea Bazarului Big ar putea fi finalizată în luna martie a acestui an, după cum estimează Marius Dulce.

“În periplul de astăzi (n.r. 1 februaarie a.c.), am revenit la Bazarul Big. Din păcate, din cauza creşterilor accentuate a preţurilor la energie, materiale de construcţii, din ultima vreme, ne confruntăm, de mai bine de 2 luni, cu un blocaj pentru că a trebuit să renegociem contractul cu constructorul. Am întâmpinat greutăţi şi în ceea ce priveşte achiziţionarea trapelor de fum fără de care nu putem obţine avizele de la ISU Călăraşi, conform reglementărilor în vigoare. Suntem într-o fază avansată în ceea ce priveşte executarea lucrărilor şi sperăm ca până la sfârșitul lunii martie să fim gata, iar oamenii să desfăşoare, în sfârşit, un comerț civilizat. La mijlocul săptămânii trecute, consilierii locali au adoptat şi Proiectul de hotărâre privind aprobarea procedurii de închiriere, prin licitaţie, a celor 87 de spaţii comerciale care vor funcţiona în cadrul Bazarului Big. Cei interesaţi vor fi informaţi în timp util în legătură cu organizarea licitaţiei”, a explicat edilul Primăriei Municipiului Călărași, Marius Dulce. (Georgiana ȘERBAN)

Continue Reading
La Top