URMĂREȘTE-NE

ADMINISTRAȚIE

PRIMĂRIA CĂLĂRAȘI CONTINUĂ CAMPANIA DE PLANTARE A ARBORILOR ORNAMENTALI

Primăria Municipiului Călărași se află spre finalul campaniei de plantare a arborilor ornamentali în parcuri. Chiar dacă au fost tăiați anumiți copaci care erau depășiți fiziologic și care prezentau un pericol ridicat în caz de intemperii, după cum susține conducerea instituției, s-au plantat sute de pomi și continuă această acțiune, ținându-se cont de regulile de estetică urbană. Chiar astăzi, 31 martie a.c., în Parcul Intim Călărași au fost plantați platani de talie mare. Viceprimarul municipiului Călărași, Liviu Coman, ne-a declarat că această campanie de întinerire a materialului dendrologic ar putea fi încheiată săptămâna viitoare.

Noutatea pentru Călărași este aceea că vor fi aduși stejari roșii, arbori de lalea, măr ornamental și alte specii cu un potențial ridicat estetic.

“Suntem în Parcul Intim. Așa cum am zis, acolo unde am tăiat, înlocuim. Plantăm acești platani de talie mare, pentru că vrem să intre mai repede în vegetație și nu ne oprim aici. Vreau să transmit că noi lucrăm prin fapte, nu prin vorbe”, a precizat edilul municipiului Călărași, Marius Dulce.

“Suntem spre finalul campaniei de plantare a arborilor ornamentali în parcurile din municipiul Călărași. În cadrul acțiunii, în paralel, pe lângă eliminarea arborilor depășiți biologic, care pot produce accidente grave sau pagube materiale, derulăm o campanie de întinerire a materialului dendrologic din parcurile municipiului Călărași. Campania sper să o finalizăm săptămâna viitoare, când și în Parcul Central vom planta arborii cu ridicat potențial estetic. Vom aduce stejar roșu, o noutate pentru Călărași. Vom planta arbori lalea în Parcul Central, măr ornamental și alte specii cu ridicat potențial estetic. Campania o vom continua și în toamna anului viitor și în primăvara anului viitor, și tot așa”, a subliniat viceprimarul Liviu Coman.

Din toamna anului trecut, până în prezent, au fost tăiați 102 arbori care reprezentau un pericol pentru cetățeni. În cazul tuturor arborilor tăiați, primarul Dulce spune că au existat toate avizele și documentațiile prevăzute de lege. În aceeași perioadă, s-au plantat 471 de arbori și 2.683 de arbuști. Tot primarul transmite cetățenilor că lucrările durabile nu se fac peste noapte, ci se clădesc în timp, cu răbdare, responsabilitate și implicare.

 

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top