URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PRIMA REACȚIE A PRIMARULUI MARIUS DULCE ÎN CAZUL LUI DANIEL BĂLĂNGEA. ȘEFUL DE LA ADMINISTRAȚIA CIMITIRELOR CĂLĂRAȘI NU A DORIT SĂ COMENTEZE SITUAȚIA

Daniel Bălăngea, șeful Administrației Cimitirelor Călărași, a fost reținut, vineri, iar mai apoi plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de neexecutarea sancțiunilor penale. Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași îl cercetează pe Daniel Bălăngea după ce acesta nu ar fi respectat o decizie a instanței.

Mai exact, Daniel Bălăngea a fost condamnat în 2018 la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, după ce a pretins de la o persoană 2.000 de euro pentru a îi atribui două locuri de înhumare, prin concesiune, la cimitirul Sfânta Anastasia. Pedeapsa a devenit definitivă în 2019, atunci când magistrații i-au interzis, ca pedeapsă complementară, să mai ocupe, timp de doi ani, funcția de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii. Astfel, Daniel Bălăngea nu mai avea dreptul să fie șeful Administrației Cimitirelor Călărași pentru doi ani.

Anchetatorii spun că Daniel Bălăngea nu a mai avut dreptul să ocupe această funcție în perioada 2 aprilie 2019 – 2 aprilie 2021. Totuși, acesta a rămas în postul de conducere.

S-a reținut că inculpatul, în perioada mai sus precizată, și-a desfășurat în continuare activitatea în cadrul Seriviciului Public Administrația Cimitirelor Călărași în calitate de șef de serviciu, având atribuții și responsabilități similare celor în care a săvârșit infracțiunea de corupție pentru care i s-a aplicat pedeapsa complementară și ocupând, practic, aceeași funcție de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii pentru care a fost condamnat. Procurorul de caz a luat măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile față de inculpat, acestuia fiindu-i interzis, printre altele, să desfășoare activitățile ce se circumscriu atribuțiilor funcției de șef de serviciu la Administrația Cimitirelor Călărăși”, a declarat Silviu Mihnea, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași.

Administrația Cimitirelor Călărași se află în subordinea Primăriei municipiului Călărași. Primarul Marius Dulce spune că a aflat de această situație în momentul în care oamenii legii au cerut documente referitoare la acest caz.

Am aflat că este o poveste veche, începută în 2018, noi nu aveam de unde să știm ce decizii s-au luat la acel moment. Acum așteptăm justiția să își spună cuvântul. Dar nu mă întrebați pe mine. Eu l-am găsit în funcție, nu putem să cer din spate. Din moment ce era acolo omul…ce am preluat, aia am păstrat”, a declarat Marius Dulce.

Contactat pentru a oferi un punct de vedere, Daniel Bălăngea nu a dorit să comenteze această situație.

Nu am voie, nu, nu, îmi pare rău. Îmi pare rău, la revedere”, a spus Daniel Bălăngea.

O anchetă internă a pornit și la Primăria municipiului Călărași, iar până în acest moment nu a fost desemnată o persoană care să îi preia atribuțiile lui Daniel Bălăngea.

Continue Reading
La Top