URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PRIMA MISIUNE DE STINGERE A POMPIERILOR ROMÂNI, ÎN GRECIA

Echipa specializată de pompieri din România a dat curs primei sale misiuni de stingere a incendiilor în Grecia. Echipa a fost trimisă în sprijinul autorităților elene și a ajuns în Grecia pentru a interveni într-un incendiu care a izbucnit în apropierea unui spital din Alexandroupolis. În total, 52 de pompieri români sunt implicați în eforturile de localizare și stingere a incendiului. Coordonarea operațiunii se realizează în colaborare cu ofițerul elen de legătură, care ajută la asigurarea bunei desfășurări a misiunii.

Acestă intervenție este rezultatul unei solicitări de asistență internațională din partea Greciei, în contextul numeroaselor incendii de pădure care au afectat țara. Echipa românească a fost mobilizată rapid, iar în ziua de 21 august, 56 de pompieri au început deplasarea spre Republica Elenă, însoțiți de 10 autospeciale de stingere, o autospecială de primă intervenție și comandă, precum și un autocar.

Sprijinul oferit de România în această situație a fost comunicat Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC) prin intermediul Departamentului pentru Situații de Urgență. Eforturile echipei românești de salvatori demonstrează solidaritatea și colaborarea europeană în fața situațiilor de urgență, contribuind la gestionarea și limitarea daunelor cauzate de incendiile de pădure.

Continue Reading
La Top